Exposición en Olot, Girona, España

Josep Berga i Boada. El despertar de les coses i dels adormits

Dónde:
Sala Oberta 2 - Museo de la Garrotxa / Hospici, 8 / Olot, Girona, España
Cuándo:
01 sep de 2018 - 13 ene de 2019
Inauguración:
01 sep de 2018 / 12:00
Horario:
Feiners de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 17 a 20 h Dilluns tancat
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
L’exposició d’aquestes Festes del Tura té com a protagonista el polifacètic Josep Berga i Boada (1872-1923). Artista de tarannà compulsiu i contradictori, la seva producció és un fidel reflex del seu temps i del seu caràcter colèric. Berga i Boada no defuig cap repte artístic i furga en totes les disciplines per tal de produir les seves obres més trencadores. Amarat de l’esperit bohemi dels artistes francesos del tombant de segle XX, esdevindrà un artista que arriba a considerar-se lliure. Aquesta exposició vol apropar al públic l’obra i la vida de Berga i Boada, exemple de modernitat absoluta però sovint menystingut per la historiografia. Un artista total, bohemi, modern i trencador. El magma artístic en què es desenvolupa Josep Berga i Boada té tals dimensions que fa veritablement difícil establir quines han estat les seves influències definitives. Marcat profundament pel seu pare, que no va deixar d’admirar mai, i per la tradició pictòrica ... que aquest representa, hi reacciona, aparentment, de forma furibunda. De tarannà compulsiu i contradictori, la seva producció serà un fidel reflex del seu caràcter colèric. Admirador i detractor a parts iguals dels Vayreda (Joaquim, Marian i Francesc) i fidel seguidor de Miquel Blay, és en tot moment “artista”. Home del seu temps, no defuig cap repte artístic, i furga en totes les disciplines possibles per tal de produir unes obres molt trencadores. S’amararà de l’esperit bohemi dels artistes francesos del tombant de segle: prostitució, alcohol, festes i més festes, nocturnitat, etc. Esdevindrà un artista que arriba a considerar-se lliure de viure la vida i l’art, en la mesura del possible, de la manera que li plau. Les prostitutes de ca la Neuca o de ca la Neus de Sant Feliu de Guíxols formaran part indissoluble de la seva vida i la seva obra, i esdevindran una part fonamental d’ell mateix: companyes, models, amigues. Javi Palomo, comissari de l’exposició

 

 

Entrada actualizada el el 18 jul de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones