Toni Barrero
Evento finalizado
20
dic 2012
16
feb 2013

Compártelo

Cuándo: 20 dic de 2012 - 16 feb de 2013
Inauguración: 20 dic de 2012
Dónde: Galería Sacma / Bosch, 5 / Manacor, Baleares, España
Organizada por: Galería Sacma
Artistas participantes: Toni Barrero
Etiquetas:
Publicada el 03 jun de 2014      Vista 84 veces

Descripción de la Exposición

Toni Barrero, pintor de la vall de Sóller, és un artista amb dedicació completa a la pintura, dins de la varietat de llenguatges que es mostren en el panorama artístic actual, Barrero mostra una opció clara, la pintura abstracta amb una relectura creativa sobre l'Expressionisme Abstracte nord-americà, entre la pintura de camp (color field) i el gest (action painting). El seu format és europeu, és més el format d'un Morandi o un Soutine que el més gran o extens de De Kooning.

 

La sèrie de pintures d'aquesta mostra s'executa sobre la mateixa mesura de 22x30 cms, a les quals s'afegeixen altres tres peces de format quadrat de 100x100 cm i 130x130 cm que completen l'aposta de l'exposició ('Juegos'). El llenguatge de Toni Barrero es fonamenta en el color com a element simbòlic d'una subjectivitat: un subjecte, un individu amb la seva pròpia sensibilitat i la seva projecció en el quadre.

 

Els colors de Barrero són clarament mediterranis, la seva visió està fortament influïda pel seu entorn, el poble de Sóller que és cromàticament exhuberant: colors blaus, verds maragdes, morats i blancs amb lluminositat i una vibració del Sud. El seu gest, que domina total o parcialment l'espai, té sempre un valor estructural, compositiu: una intuïció raonada, un gest espontani però no salvatge. Aquests quadres respiren una harmonia que és la que el pintor interioritza i retorna en les teles, una alegria que incita a l'empatia de l'espectador.

 

Barrero és un pintor abstracte del seu temps, el seu llenguatge no és el dels pioners de la Modernitat, així domina i controla els ressorts expressius que constitueixen el seu joc plàstic. Al final el que queda és la sensació d'autenticitat i vida dutes a terme en unes teles de proporcions petites però d'un tractament espacial ampli. El camp de color i el gest mantenen un delicat joc dialèctic: les composicions i alternances de fons i figura no són mai repetides i dins de la unitat de visió existeix una varietat amb solucions cada vegada diferents en cada quadre. Els colors intervenen a duo o a trio i el blanc juga com un color més. Reflexió prèvia i dilatada en el temps i espontaneïtat d'execució ens faciliten les claus d'aquest Toni Barrero últim que avui se'ns presenta.

 

Actualizado

el 26 may de 2016

Contactar

¿Quieres contactar con el gestor de la ficha?
28 oct - 10 dic
Concurso en Valencia, España
15 oct - 15 ene
Premio en Salas Bajas, Huesca, España

¡Suscríbase y reciba regularmente nuestro Boletín de Noticias del Mercado del Arte!

Suscribirme