Exposición en El Prat de Llobregat, Barcelona, España

Julio Julián. Retrospectiva

Dónde:
Centre d'Art Torre Muntadas - Sala d'Art Josep Bages / Jaume Casanovas, 80 / El Prat de Llobregat, Barcelona, España
Cuándo:
Desde 09 dic de 2016
Inauguración:
09 dic de 2016 / 19:00
Descripción de la Exposición
"Julio Julián. Restrospectiva" mostra l'estat actual de la recerca del Colectivo Julio sobre l'obra i la figura de l'artista pratenc d'origen extremeny Julio Julián. El Centre d'Art Torre Muntadas i la Sala d'Art Josep Bages es transformen durant l'exposició en seu del col·lectiu; un espai de treball, difusió i diàleg des d'on completar les indagacions i els dilemes que obre la figura de Julio Julián, reivindicar el seu llegat i qüestionar els processos que legitimen l'obra dels artistes com a patrimoni cultural. L'exposició és una construcció col·lectiva que es genera a partir d'activitats, espais de trobada i propostes de col·laboració amb diversos agents culturals de l'àmbit local i nacional: professionals, col·lectius, associacions i ciutadans del Prat en general. D'aquesta manera, es pretenen generar espais de consulta de les diferents fonts documentals produïdes per a l'ocasió, aportacions textuals i/o audiovisuals dels interlocutors convidats; així com oportunitats de trobada i activitats de creació, ... revisió i debat públic entorn de l'obra de Julio Julián. - - - - - - - - - - - - - - - - El Colectivo Julio està format per un grup de joves creadors fascinats per les peces amb les que Julio Julián participa, a finals dels noranta, en diferents edicions de la "Exposició col·lectiva d'artistes del Prat". El col·lectiu es constitueix amb el propòsit de documentar, analitzar i entendre una obra en la que descobreix aportacions singulars i correspondències amb pràctiques contemporànies com el pop art, l'assemblage o el ready-made. És en aquest procés en el que se li obren múltiples interrogants sobre els processos de legitimació artística i els mecanismes de construcció del patrimoni cultural local. Amb la intenció d'investigar, recollir suports i resoldre dubtes, el Colectivo Julio es presentà a la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP 2016 en la modalitat d'exposició, de la que sorgeix el projecte "Julio Julian. Retrospectiva", una forma de compartir, amb voluntat renovada, la vigència d'una obra que considera valuosa i representativa del capital simbòlic i cultural del Prat.

 

 

Entrada actualizada el el 20 dic de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones