Exposición en Barcelona, España

La colección vivida, la vida pintada. Abelló 100 años

Dónde:
Real Círculo Artístico - Reial Cercle Artístic de Barcelona / Palacio Pignatelli. c/ Arcs, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
19 jul de 2023 - 11 sep de 2023
Inauguración:
19 jul de 2023 / 19.30
Horario:
De 10 a 14 h. y de 15 a 20.30 h.
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
JOAN ABELLÓ I PRAT (1922-2008), el pintor de Mollet, colossal artista, enorme col·leccionista, gran intel·lectual, persona que va representar com president al Reial Cercle Artístic de Barcelona entre 1992 y 2008, entitat referent al món cultural i artístic del país, era un home que, a través de la seva obra, va aconseguir despertar passions i fomentar el col·leccionisme en el seu context més elevat, un home que ha traspassat el llindar de la historia per ser etern. En definitiva, Joan Abelló Prat ha estat una figura clau en el món cultural i artístic universal, i gràcies a la seva visió i al seu compromís, el seu mestratge i la seva generositat, ha contribuït de manera significativa a la difusió i promoció de l'art i de la cultura del nostre país. El seu llegat, tant en el món de l'art com en l'associatiu, és una mostra de la seva responsabilitat i ... la seva passió per la creativitat i les arts, dotant-lo d'una gran rellevància que seguirà inspirant les noves generacions. Aquesta exposició, produïda pel Museu Abelló, ens explica com en la persona de Joan Abelló conflueixen la vocació per la pintura i la passió per la col·lecció, com és difícil destriar on comença una i on acaba l’altra. Prop d’un centenar d’obres, fotografies i objectes de la col·lecció que dialoguen entre ells, provinents de la col·lecció del Museu, del fons d’art del Reial Cercle Artístic de Barcelona i de col·leccionistes particulars. Joan Abelló va estimar Mollet i va transmetre la passió per l’art com ningú. La col·lecció viscuda, la vida pintada. Abelló 100 anys vol ser un passeig pels llocs, les persones i els objectes que el van fer com a artista i com a col·leccionista. És considerat un dels grans paisatgistes catalans de la segona meitat del segle XX i, al llarg de la seva vida va atresorar una extensa col·lecció d’obres d’artistes eminents com Dalí, Picasso, Brossa o Tàpies. El seu llegat artístic supera les 10.000 obres, una enorme col·lecció d’art que avui acull la Fundació Municipal Joan Abelló a través del fons d’art que ell mateix va cedir a la ciutat. Joan Abelló va rebre nombrosos i destacats reconeixements com la Medalla de Sant Jordi de la Generalitat; el reconeixement del Saló d’Art BART’08; la Medalla d’Or de la ciutat de Mollet del Vallès o la Medalla d’Or de La Agrupació Española del Fomento Europeo. A més de presidir el Reial Cercle Artístic, va ser acadèmic electe de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, membre de la Société National des Beux-Arts de París o membre de l’Academia delle Arti e del Lavoro de Parma, entre d’altres importants guardons.

 

 

Entrada actualizada el el 19 jul de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!