Exposición en Barcelona, España

La guerra de Successió des de el regne enmig del mar

Dónde:
El Born, Centre de Cultura i Memòria / Plaça Comercial, 12 / Barcelona, España
Cuándo:
28 jul de 2015 - 30 ago de 2015
Inauguración:
28 jul de 2015
Comisariada por:
Descripción de la Exposición
Què va passar a les illes Balears durant la guerra de Successió? - La guerra de Successió no va acabar l’11 de setembre del 1714 a Barcelona. - La finalització del conflicte bèl·lic va ser el dia 11 de juliol de 1715, amb la caiguda de ciutat de Palma. - L’enfrontament contra Felip V va ser del conjunt de la nació catalana. - Aquesta exposició fa una mirada al conflicte bèl·lic fins el 1715 des del mar i ret un homenatge als darrers defensors de les llibertats catalanes. L’exposició s’estructura en els següents àmbits: 1. La primera guerra mundial? El context de la guerra de Successió, la seva consideració com a guerra mundial i el seu desenllaç desfavorable a Catalunya i les Illes. 2. El pont de mar blava. Ja en l’inici de la guerra de Successió, a Mallorca ... es decideix seguir tot allò que es disposi des de Catalunya. El gest és indicatiu dels estrets lligams entre Mallorca i Catalunya durant tot el conflicte. 3. Fora galls i botiflers! Sobre els diversos episodis que el 1706 van fer de les balears territori totalment austriacista. 4. Menorca, singular L’ocupació de Menorca per part de les tropes felipistes el gener del 1707 i la cruel repressió posterior. 5. Totes romandreu fadrines! (Pólvora...) Es destaca el paper dels mallorquins en la defensa de Barcelona durant el setge de 1714. 6. La mar fa forat i tapa (... i farina!) La gran aportació de Mallorca i les Pitiüses a Barcelona va ser la del proveïment a la ciutat de pólvora i farina. 7. El darrer bastió Caiguda Barcelona, només quedava rendir Mallorca... 8. L’ocupació Relat de la caiguda de Mallorca davant les tropes borbòniques. 9. De la presa (1715)... a la represa (2015) Al llarg dels darrers 300 anys, les Illes Balears i Pitiüses s’han distingit en la defensa de la llengua i de l’autogovern. Comissari de l’exposició: Bartomeu Mestre, escriptor. Amb la col·laboració desinteressada de: Antoni I. Alomar, Pere Capellà, Josep Catà, Teresa Clota, Bernat Joan, Isidor Marí, Antoni Mas, Llibertat Mestre, Jordi Miravet, Guillem Morro, Antoni Muñoz, Jordi Peñarroja, Damià Pons, Joan Pons, Francesc Riart, Enric Ribes, Eva Serra, Cristòfol Soler i Miquel Àngel Tortell. Producció: Quaderna, Nordest Museum and Exhibit Services i Enprensa.

 

 

Entrada actualizada el el 05 ago de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.