Exposición en Barcelona, España

La imatge prové de l'interior d'una fàbrica de pantalles led a Xangai, Xina

Dónde:
La Capella / Hospital, 56 / Barcelona, España
Cuándo:
17 ene de 2023 - 09 abr de 2023
Inauguración:
17 ene de 2023
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
La imatge prové de l’interior d’una fàbrica de pantalles LED a Xangai (Xina). Mostra l’interior d’un magatzem on els productes s’acaben de manufacturar i empaquetar. Al fons hi ha una paret amb tres grans finestres de diferents mides. Una cortina cobreix una de les finestres, les persianes estan parcialment abaixades. A fora és de nit. Al centre de la imatge trobem una pantalla LED encesa de grans dimensions. Està col·locada en posició horitzontal, descansa sobre una taula. No projecta cap imatge; la seva superfície és blanca, s’intueix el dibuix d’una quadrícula. La pantalla està envoltada de taules de gran format sobre les quals descansen papers i caixes de diferents mides. Dins d’algunes caixes, els fulls transparents de plàstic sembla que treguin el cap. Prop de la pantalla hi ha una dona jove. Dreta, mira fixament cap a la càmera fotogràfica a través d’unes ulleres gruixudes. La pantalla li il·lumina la ... cara i parcialment el cos, semiocult darrere la taula. Porta una jaqueta verda d’esport amb muscleres fosques. Amb una mà toca la pantalla, i amb l’altra es toca el ventre. La recerca es va desenvolupar a partir de la plataforma virtual de comerç electrònic Alibaba i va indagar en les lògiques de comunicació que se’n desprenen. Es tractava d’analitzar l’intercanvi d’informació mitjançat per algoritmes que pretenen determinar tota mena d’interaccions, i per tant, tota mena d’afectes. Una recerca exhaustiva que va començar amb temptejos i intercanvis amb Sunny Zhu, agent comercial d’una empresa tecnològica de Xangai, i el seu avatar digital. En certa manera, ells encarnaven el control que els mitjans exerceixen sobre la realitat, decidint a quin tipus d’informació i a quin tipus d’imatges podem tenir accés. La coincidència gairebé fortuïta amb una imatge enigmàtica i punyent va ser el catalitzador del conjunt escultòric, que proposa indagar en les lògiques dels afectes i de la memòria que, en certa manera, sobreviuen a l’aridesa de les imatges contemporànies.

 

 

Entrada actualizada el el 07 mar de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.