Exposición en Barcelona, España

L’esplendor jueva del gòtic català

Dónde:
Conjunt Monumental de la Plaça del Rei - Museo de Historia de la Ciudad de Barcelona (MUHBA) / Plaça del Rei, s/n / Barcelona, España
Cuándo:
25 mar de 2015 - 05 jul de 2015
Inauguración:
25 mar de 2015
Descripción de la Exposición
El MUHBA reunirà per primera vegada a la ciutat on van ser creats vuit hagadàs, llibres de la Pasqua jueva, realitzades durant el segle XIV a Barcelona i el seu entorn. Es tracta de peces cabdals de la història jueva, de l'art gòtic i de la cultura catalana, valorades i conegudes a nivell mundial especialment per les seves il·lustracions i que van sortir en la seva majoria del nostre territori fa més de 500 anys, arrel de l'expulsió dels jueus el 1492. A més, l'exposició suposa una oportunitat per explicar la història de la presència de la comunitat jueva a Barcelona i la seva implicació en la vida de la ciutat medieval, així com per destacar l'alt nivell de coneixement de les tècniques d'il·luminació de manuscrits, directament influenciades per l'esclat artístic del gòtic català. Els comissaris de l'exposició són Ana Bejarano, Josep-Lluís Carod-Rovira i Manuel Forcano i es podrà veure al ... Saló del Tinell del Museu d'Història de Barcelona del 25 de març al 5 de juliol de 2015. En paral·lel, els dies 24 i 25 de març tindran lloc les jornades 'Hagadàs: història, narrativa i llegat artístic' on es parlarà del context històric de les hagadàs, dels significats dels rituals que descriuen i de les tècniques pictòriques emprades a les il·lustracions figuratives, entre d'altres temes. Hi intervindran: Rosa Alcoy, Alba Barceló, Katrin Kogman-Appel, Dalia Ruth Halperin, Marc Michael Epstein, Geraldine Brooks i Aleksandra Buncic.

 

 

Entrada actualizada el el 20 mar de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.