Exposición en Barcelona, España

llum!

Dónde:
Castillo de Montjuïc / Carretera de Montjuïc, 66 / Barcelona, España
Cuándo:
19 dic de 2016 - 03 mar de 2017
Inauguración:
19 dic de 2016
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Francesca Llopis presenta la proposta llum! al Castell de Montjuïc, una obra que neix amb la voluntat d'interpel·lar i fer reflexionar els ciutadans que visitin la fortalesa entre el 19 de desembre i el 3 de març de 2017. llum! és una intervenció artística que tracta dels abordatges de la memòria, i ho fa a través d'una peça lumínica instal·lada al Pati d'Armes i a través de la mateixa paraula 'llum', carregada de connotacions simbòliques. L'obra es presenta acompanyada de 70 gotes d'aigua fetes de cristall, disposades al mateix baluard i altres espais del recinte que conviden els visitants a mirar a través d'elles i, amb un exercici d'articulació de visions, percepcions i sensacions, trencar metafòricament amb l'oblit. Es tracta d'una doble instal·lació que, d'una banda, impregna simbòlicament tot l'espai i mostra la cristal·lització de la memòria i l'oblit i, de l'altra, convoca a reflexionar-hi, com una experiència transformadora, que il·lumina en ... la construcció d'una memòria col·lectiva viva, present i en transferència contínua. Llopis reflexiona sobre la manera com ens enfrontem al passat i obre reflexions i múltiples representacions sobre la manera en què ens enfrontem a la memòria. L'arquitectura de l'edifici ha estat essencial per al desenvolupament del projecte. L'estructura angulada i lineal dialoga amb les formes orgàniques, sinuoses i humanitzades que el projecte llum! vol aportar. llum! ha comptat amb la col·laboració de diferents artesans i artistes de la ciutat i ha volgut, a més, fer-los partícips mitjançant la seva producció i, alhora, posar en valor el seu ofici artesanal. Aquest projecte, conceptualitzat, dissenyat i coordinat per Teresa Llopis consta de dues parts que interactuen conjuntament per donar un sentit unitari a tota la intervenció: l'obra lumínica que presideix el Pati d'Armes, i les gotes de cristall distribuïdes per tot l'espai. Conjuntament completen el sentit de tot plegat per construir un discurs unitari que busca la complicitat dels visitants. llum! La paraula 'llum' se situa sobre els arcs del mur nord-est del Pati d'Armes del Castell. Es tracta d'una gran estructura lumínica tubular de neons de 4 m x 10 m amb la paraula llum!, element simbòlic ritual que interpel·la els ciutadans, tant en qualitat d'individus com de col·lectiu, a reflexionar sobre l'oblit. La llum és portadora d'una dimensió al·legòrica, en el cas de la memòria col·lectiva, que necessitem obrir, conèixer, viure i transmutar. La llum ens permet veure i ens il·lumina. L'ús d'una escriptura personal humanitza una arquitectura brutal i geomètrica, i també estimula allò orgànic que fa de pont en la relació entre els individus i el monument. L'exclamació atorga força a la paraula i obre vies al seu contingut. El color fúcsia, associat amb l'energia, és un color lleuger, un gest que treu pes i genera empatia en el nostre inconscient col·lectiu.

 

 
Imágenes de la Exposición
llum!

Entrada actualizada el el 19 dic de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
08 feb de 2024 - 09 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones