Exposición en Barcelona, España

Lumen Naturae

Dónde:
Centre Cívic del Guinardó / Ronda del Guinardó, 113 - 141 / Barcelona, España
Cuándo:
07 sep de 2017 - 03 oct de 2017
Inauguración:
07 sep de 2017 / 19.30
Horario:
Lunes a Viernes de 09.30h a 21h
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Descripción de la Exposición
Lumen Naturae és la llum que sorgeix de la pròpia obscuritat. Una llum que opera des de l’aparell orgànic de la consciència. És la llum de la consciència. La consciència representada com un símbol de llum. Llum que revela, que desvetlla, que guia, s’eixampla i destrueix l’obscuritat: la ignorància. Llum simbolitzada, per tant, com un símbol de coneixement. Un coneixement ètic i moral en consonància amb l’harmonia del cosmos. Mitjançant aquest concepte, el títol de l’exposició és una mostra de les obres més significatives les quals constitueixen un procés de cerca i visió interna que abracen tot un trajecte vital, que durant anys ha motivat la meva inquietud i la meva necessitat respecte a la creació d’imatges. Imatges que manifesten el desig d’expressar moments d’activitat anímica. Imatges que es vinculen amb la representació d’una concepció simbòlica de mi mateix i que s’originen a partir d’un acte d’interiorització. Procés en el qual ... vaig endinsar-me per prendre consciència de mi mateix i de la meva relació amb el món exterior. Cap a l’interior, l’energia psíquica replegada, produí imatges amb un marcat caràcter simbòlic. Visions les quals senzillament responien totes a una necessitat i a un acte vital. Vital en tant que activitat alliberadora de la ment. Són la representació d’imatges carregades d’energia anímica. Imatges proteiques. Imatges que s’estableixen dins uns sentiments de transcendència vital i personal. El propòsit inicial que se’m presentà, el qual vaig establir com una manera expressiva de creació, fou la descàrrega del contingut del meu inconscient, el material del qual a poc a poc anava cobrant força visible en la mesura que deixava que brollés lliurement i em permetia, a través de les imatges que anaven agafant forma, poder contactar amb aquest. Per aquesta raó va caldre que m’endinsés a explorar els suburbis de la meva pròpia psique. Fondejar les concavitats de la meva ment. Profunditzant així cap a la vivència emocional de la qual vaig arribar a extreure la visió d’un símbol, un símbol real, el qual declarà una realitat substancial que no només resta en una simple representació, sinó que actua, i així vaig adoptar-ho, com un suport anímic, de contemplació, de meditació. Aquesta auto immersió no pretenia revelar-me quanta obscuritat hi havia continguda, si no quanta llum podia extreure. Marc Aguilar Chillarón (Barcelona, 1984) format en Arts Gràfiques, el 2014 es titula com a Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva dedicació creativa se centra en l’àmbit de la il·lustració i la pintura; en aquest terreny la motivació dels seus treballs pictòrics manifesten un caràcter introspectiu que mitjançant l’ús simbòlic de les imatges creades cerca moments de transcendència meditativa. On: Sala Jaume Valor Web: https://marcaguilar.jimdo.com/

 

 

Entrada actualizada el el 27 jul de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones