Exposición en Amposta, Tarragona, España

Manel Margalef: sub-versió

Dónde:
Lo Pati. Centre d'Art - Terres de l'Ebre / Gran Capità, 38-40 / Amposta, Tarragona, España
Cuándo:
03 oct de 2015 - 09 ene de 2016
Inauguración:
03 oct de 2015
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
L'artista ampostí presenta la seua primera exposició de gran format a Terres de l'Ebre. Manel Margalef (Amposta, 1963) és potser l'artista de Terres de l'Ebre amb més reconeixement i trajectòria. Coetani i company de Carles Guerra, ha estat implicat en moltes de les iniciatives culturals del territori, algunes sorgides des de l'Espai d'Arts Visuals quan encara no era Lo Pati: actualment és director de la BIAM - Biennal d'Art Ciutat d'Amposta -on va guanyar el primer premi en la segona edició, el 1991-, artista i professor a l'Escola d'Art de Tarragona i professor associat al departament de Pedagogia de la URV. Llicenciat en Belles Arts en Història de l'Art i doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, des dels seus inicis el 1990 ha exposat individual o col.lectivament en espais com Tinglado 2 o el Museu d'Art Modern de Tarragona; les galeries Cánem o Senda; lo Museu d'Art de Girona, ... MAC Mataró o Reina Sofía; i ha estat present en diverses edicions d'ARCO, Art Forum o Arte Lisboa. Estretament vinculat a les nocions d'arquitectura i habitatge, lo seu treball té com a objectiu investigar a l'entorn de les nocions d'espai privat, deconstrucció i paisatge interior, on los conceptes d'identitat i memòria són utilitzats com a canals de comunicació entre el jo i l'arquitectura. Un projecte artístic que pren cos des de la paradoxa i la incertesa de com personalitzar l'existència i poder així auto-analitzar-se des de la perspectiva del seu propi espai. En paraules de l'artista, "sub-versió es vol fer ressò de la interrogació contemporània actual que deriva cap a la recerca de "la casa", d'aquest espai domèstic estanc on l'home habita des del conflicte. L'objectiu és intentar captar la recerca de la nostra pròpia identitat com a individus perduda en espais mutables, reflex d'una època sense ideologies ni objectius compartits. Avui més que mai el construir i habitar es manifesten des d'un posicionament subjectiu allunyat de la col·lectivitat, per la qual cosa aquest projecte vol ser, des de la distància, una reflexió sobre les mancances i conflictes que genera el nostre arquetip casa". "sub-versió" té molt en comú, en bona part, amb "En venta", l'exposició que va presentar a Tinglado 2 de Tarragona fa uns anys. En aquella ocasió, lo crític i comissari David G. Torres escribia, "frente a cuestiones tan actuales y acuciantes como las citadas (especulación, vivienda, estandarización, artificialidad, hábitat, lo doméstico...) la propuesta de Manel Margalef no cae en una crítica fácil (...), sino que más bien presenta cierta complejidad de los hechos, da los elementos, los presenta bajo una óptica que, más que deformada, busca subrayar o incidir en los ángulos extremos (...). Es una reflexión casi de carácter antropológico, como un estudio de campo, la constatación de unos hechos."

 

 

Entrada actualizada el el 25 sep de 2015

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones