Salvador Juanpere, Muse épuisée
Evento finalizado
07
mar 2013
19
abr 2013

Compártelo en redes

Cuándo: 07 mar de 2013 - 19 abr de 2013
Inauguración: 07 mar de 2013
Dónde: Pilar Riberaygua / c/ de la Vall, 12 / Andorra la Vella, Andorra
Organizada por: Pilar Riberaygua
Artistas participantes: Salvador Juanpere
Etiquetas:
Publicada el 03 jun de 2014      Vista 157 veces

Descripción de la Exposición

Todas las obras (esculturas, dibujos y instalaciones) inciden en la temática que el escultor ha ido desplegando los últimos años que abordan el espacio de trabajo del artista, el propio taller del escultor . La exposición toma el título de la escultura Muse épuisée (d après Brancusi) que es una relectura irónica y coincidente de uno de sus artistas de referencia. La obra en mármol reproduce la Muse endormie de Brancusi, que a principios del siglo XX se introduce en el camino de la modernidad escultórica, remarcando la forma ovoide de una cabeza, de suaves líneas y ojos cerrados que, según Paula Juanpere evocan el descanso de una musa, y la consciencia de la materia .

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

L'exposició presenta una sèrie de treballs recents de Salvador Juanpere. Totes les obres, -escultures, dibuixos, i instal·lacions- incideixen en la temàtica que l'escultor ha anat desplegant els darrers anys que 'aborden temàticament l'espai de treball de l'artista, el propi taller de l'escultor. Els utillatges, les eines i els instruments que omplen el taller -a més de ser els elements bàsics que serveixen per donar forma a les seves obrestambé esdevenen espais de pensament per captar, elaborar i produir informació en termes poètics. Sens dubte hi ha una reivindicació romàntica i un pòsit nostàlgic en una certa dissolució/pèrdua de sentit i materialitat, en allò que l'escultor anomena poètica d'instruments pensants. Però, justament aquesta aproximació vivencial als processos de l'escultura mitjançant el metallenguatge esdevé un ric paradigma intel·lectual, alhora que aconsegueix endinsar-nos en un joc de metàfores i ironies estètiques' (Àngels Viladomiu, deu mil hores a l'espai de l'artista.). L'exposició pren el títol de l'escultura Muse épuisée (d'après Brancusi) 2013 que es presenta en primícia a Andorra i que vol ser una relectura irònica i concloent d'un dels artistes de referència de l'escultor.

 

-----------------------------

 

Muse épuisée és una escultura de marbre que reprodueix l'obra Muse endormie de Brancusi, que a principis de segle XX s'endinsa en el camí de la modernitat escultòrica, remarcant la forma ovoïdal d'un cap, amb les seves línies suaus i els ulls clucs que evoquen el descans d'una musa, i la consciència de la matèria. Muse epuisée (musa esgotada) s'apropia d'aquella escultura, però si les muses aleshores reposaven en el son, ara apareixen ja esgotades, com la impossibilitat i el moment d'afebliment i clausura de la pròpia modernitat que naixia en l'època de Brancusi. En aquest procés, l'escultura esdevé textual: el text perfora intensament el marbre, deixant en evidència la seva inevitable dependència amb la forma, però també desplaça l'escultura a la funció gairebé de pedestal: és el marbre el que suporta l'adveniment textual de l'art. Afloren doncs unes noves regles del joc amb la fi de la modernitat, que neixen justament, en la pròpia crítica d'un paradigma esgotat, en la consciència d'una modernitat que ja forma part d'un passat.

 

Paula Juanpere

 

Actualizado

el 26 may de 2016

Contactar

¿Quieres contactar con el gestor de la ficha?

Descubre más obras en ARTEINFORMADO

{{ artwork.title | limitTo:16 }}, {{ artwork.year }}
{{ artwork.artistName | limitTo:28 }}
Compártelo en redes
15 oct - 11 feb
Curso en LENS Escuela de Artes Visuales / Madrid, España
ArtCity

Descárgate ArtCity, la app que te dice que exposiciones tienes cerca.

Más información

¡Suscríbase y reciba regularmente nuestro Boletín de Noticias del Mercado del Arte!

Suscribirme
volver arriba