Exposición en Andorra la Vella, Andorra

Muse épuisée (après Brancusi)

Dónde:
Pilar Riberaygua / c/ de la Vall, 12 / Andorra la Vella, Andorra
Cuándo:
07 mar de 2013 - 19 abr de 2013
Inauguración:
07 mar de 2013
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Todas las obras (esculturas, dibujos y instalaciones) inciden en la temática que el escultor ha ido desplegando los últimos años que abordan el espacio de trabajo del artista, el propio taller del escultor . La exposición toma el título de la escultura Muse épuisée (d après Brancusi) que es una relectura irónica y coincidente de uno de sus artistas de referencia. La obra en mármol reproduce la Muse endormie de Brancusi, que a principios del siglo XX se introduce en el camino de la modernidad escultórica, remarcando la forma ovoide de una cabeza, de suaves líneas y ojos cerrados que, según Paula Juanpere evocan el descanso de una musa, y la consciencia de la materia .

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

L'exposició presenta una sèrie de treballs recents de Salvador Juanpere. Totes les obres, -escultures, dibuixos, i instal·lacions- incideixen en la temàtica que l'escultor ha anat desplegant ... els darrers anys que 'aborden temàticament l'espai de treball de l'artista, el propi taller de l'escultor. Els utillatges, les eines i els instruments que omplen el taller -a més de ser els elements bàsics que serveixen per donar forma a les seves obrestambé esdevenen espais de pensament per captar, elaborar i produir informació en termes poètics. Sens dubte hi ha una reivindicació romàntica i un pòsit nostàlgic en una certa dissolució/pèrdua de sentit i materialitat, en allò que l'escultor anomena poètica d'instruments pensants. Però, justament aquesta aproximació vivencial als processos de l'escultura mitjançant el metallenguatge esdevé un ric paradigma intel·lectual, alhora que aconsegueix endinsar-nos en un joc de metàfores i ironies estètiques' (Àngels Viladomiu, deu mil hores a l'espai de l'artista.). L'exposició pren el títol de l'escultura Muse épuisée (d'après Brancusi) 2013 que es presenta en primícia a Andorra i que vol ser una relectura irònica i concloent d'un dels artistes de referència de l'escultor.

 

-----------------------------

 

Muse épuisée és una escultura de marbre que reprodueix l'obra Muse endormie de Brancusi, que a principis de segle XX s'endinsa en el camí de la modernitat escultòrica, remarcant la forma ovoïdal d'un cap, amb les seves línies suaus i els ulls clucs que evoquen el descans d'una musa, i la consciència de la matèria. Muse epuisée (musa esgotada) s'apropia d'aquella escultura, però si les muses aleshores reposaven en el son, ara apareixen ja esgotades, com la impossibilitat i el moment d'afebliment i clausura de la pròpia modernitat que naixia en l'època de Brancusi. En aquest procés, l'escultura esdevé textual: el text perfora intensament el marbre, deixant en evidència la seva inevitable dependència amb la forma, però també desplaça l'escultura a la funció gairebé de pedestal: és el marbre el que suporta l'adveniment textual de l'art. Afloren doncs unes noves regles del joc amb la fi de la modernitat, que neixen justament, en la pròpia crítica d'un paradigma esgotat, en la consciència d'una modernitat que ja forma part d'un passat.

 

Paula Juanpere

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Salvador Juanpere, Muse épuisée

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones