Exposición en Valencia, España

No ho deia llar, però era tot el que ella tenia. L'era de la indigència

Dónde:
Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) / Quevedo, 10 / Valencia, España
Cuándo:
Desde 07 mar de 2021
Inauguración:
07 mar de 2021
Artistas participantes:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Si hi ha alguna paraula que pot qualificar la nostra època és indigència. Vivim en la pèrdua de tot fonament teòric. De tota veritat que sustente la nostra existència. El nostre sòl ferm de creences, que configuraven el conjunt de seguretats sustentadores de la nostre fe en la realitat, va esclatar pels aires el mateix moment en què ho van fer els dos avions contra les Torres Bessones. Aquesta imatge del terror s'ha instal·lat a les nostres retines com icona del nostre segle. Res ja no és igual des d'aleshores La por i l'estat d'alerta s'ha instal·lat a les nostres vides, intuint obsessivament l'enemic a prop. La mirada desconfiada ens allunya de l'altre i impossibilita tot projecte col·lectiu. Hem de mantenir una prudencial distància de seguretat. Els no-llocs són ara els nous espais del perill. ¿És possible seguir junts en la llunyania, en la freda proximitat d'una pantalla d'ordinador? Sols i a ... la intempèrie, desatesos de les grans veritats d'antany, encarem amb malenconia cada nou matí a la nostra illa. Orfes i desemparats, ens hem convertit en funambulistes del buit. Han esclatat els cànons, els codis, els patrons, els dogmes i vivim instal·lats en la postveritat, sense poder distingir el cert del fals, el clar de l'obscur. Confusió, extraviament, exili, opacitat són les noves metàfores que defineixen el nostre temps. Mentrestant anem, com nòmades, a la cerca de l'altra riba; anem, com nàufrags, darrer d'una nova terra sòlida on tornar a aixecar la nostra casa. Som indigents que mendiquen una nova veritat. Nosaltres no només busquem un món nou, sinó una nova identitat. Transitem dels vells codis a uns altres de nous que estan per fer. La vella casa de la mare s'ha esfondrat i vivim entre enderrocs, entre ferides del patriarcat que ens foraden la pell amb les fines agulles del "hauries de ser". Nosaltres busquem un lloc més enllà de tota violència on tornar a sentir-nos segures. Volem fundar una llar pròpia que no siga feta amb desferres. Mercedes Gómez-Blesa Filòsofa

 

 

Entrada actualizada el el 04 may de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la ficha de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 50.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Promociones arteinformado
Exposición Online
05 may de 2021 - 09 jun de 2021

Online

Exposición
11 may de 2021 - 22 ago de 2021

Museo Nacional Thyssen-Bornemisza / Madrid, España

Formación
26 may de 2021 - 16 jun de 2021

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) - Convent dels Ángels / Barcelona, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones