Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Nord-Sud

Dónde:
Sala Rusiñol / Santiago Rusiñol, 52 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
08 ene de 2016 - 03 mar de 2016
Inauguración:
08 ene de 2016
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Tal i com ha escrit el crític d'art Josep M. Cadena per l'exposició: Als paisatges de Benet Sarsanedas (Rupit, 1942) hi ha un desig de trobada amb la Natura, entesa aquesta com una permanent afirmació de l'existència. Les obres descriuen la forma externa dels elements naturals a la vegada que capten llurs instants interns de ple creixement vital. El pintor, caçador d'ull viu amb tarannà pacient per a millor encertar les becades quan aixequen l'erràtic vol, aboca els seus coneixements d'home del camp en la realització d'unes pintures que extreuen de la realitat que ens envolta una exigència de millor futur. Bon coneixedor de la terra, que vol representar en tota la seva magnificència, entén el cel com una aspiració lumínica a la que cal arribar no pas com una meta que un cop assolida resulta el final de tot, sinó com un nou començament en la lluita per la perfecció. Amant ... de la geografia catalana, també estima les contrades europees, i la present exposició és el testimoni pictòric d'un viatge que comença a la seva vila nadiua, passa, entre altres llocs, per la Vilella Baixa, el Cap de Creus i Salamanca, i, ja fora de la península, arriba fins a la italiana Chioggia i la noruega Alesund. L'aigua que agermana la terra hi és molt present, gairebé sempre a tocar d'unes cases en comunió amb l'entorn que sovint envolten un campanar d'església que apunta més enllà dels núvols. A la mostra, que l'artista ha titulat Nord-Sud, la diversitat dels dos hemisferis presenta el nexe comú d'uns mateixos anhels humans que ens igualen arreu i que haurien de ser motiu d'entesa i concòrdia. Benet Sarsanedas transforma la flama d'ideals que crema dins seu en paleta de colors que crea obres que impulsen cap a la universalitat. L'autor, d'ànim inquiet, ens transmet les seves certeses i els seus dubtes, i ens convida, mitjançant uns quadres que recullen la bellesa, a avançar en companyia però en silenci per el camí de la superació de la materialitat que duu a l'assoliment de l'espiritualitat.

 

 
Imágenes de la Exposición
Benet Sarsanedas

Entrada actualizada el el 03 feb de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.