Exposición en Tàrrega, Lleida, España

On The Block. Harlem Private View

Dónde:
Museu Comarcal de l'Urgell / Major, 11 / Tàrrega, Lleida, España
Cuándo:
07 oct de 2011 - 06 nov de 2011
Inauguración:
07 oct de 2011
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Emergent Lleida 2011.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

'On The Block. Harlem Private View', de Susanna Pozzoli (Chiavenna, Itàlia, 1978), és un íntim retrat fotogràfic de totes les cases del tram de la 121st Street entre Lenox Avenue i Adam Clayton Powell Jr. Boulevard. Una zona que en aquell moment passava (i segueix passant) per un polèmic procés de gentrificació: gent nova que arriba al barri amb un major poder adquisitiu que el dels seus habitants habituals, provocant que pugin els preus dels habitatges i que la població 'històrica' hagi d'emigrar a altres zones.

 

Pozzoli va arribar a Harlem al juliol de 2007 mitjançant el programa de residència interna- cional per a artistes emergents Harlem Studio Fellowship by Montrasio Arte (HSF by DT.). Intrigada per la realitat que l'envoltava, va començar a treballar en aquest projecte que ha desenvolupat en tres anys de treball. El resultat és una sèrie de fotografies ... artístiques de mig format que, amb una gran cura per la tècnica i els detalls compositius, representa un interes- sant document històric-social del barri, ja que captura l'essència d'un conjunt d'espais privats en procés de desaparició i canvi.

 

'Harlem s'està transformant a un ritme accelerat; moltes cases antigues es converteixen en apartaments de luxe, en contrast amb els habitatges de la comunitat afroamericana que, després de viure allà molts anys, veuen com una bona part dels seus residents han d'anar-se'n perquè els lloguers es disparen de preu', declara Pozzoli, conscient de ser, en certa manera, agent d'aquest controvertit procés de canvi: una jove artista europea que va picant a les portes de tots els brownstone (les típiques cases de pedra sorrenca), dels bars, de l'escola o de l'església demanant als veïns que la deixin entrar per fotografiar els seus espais...

 

'He viscut moments preciosos però també situacions dures amb la gent, que no sempre tenia una actitud positiva cap al meu projecte. Una experiència directa que, malgrat no percebre's en l'exposició, per a mi és fonamental', comenta l'autora. L'exposició de consta de seixanta-sis fotografies que ens transporten a l'interior de diverses cases i locals de Harlem. Totes les imatges van ser preses amb llum natural, per respectar l'atmosfera de cada lloc i donar dignitat als seus objectes. Així, l'absent presència humana s'adverteix sense ser visible, perquè ens imaginem les cares de les persones que habiten aquests espais i que els seus objec- tes ens expliquin històries.

 

Després de passar pel California Museum of Photography de Los Angeles, el New York Photo Festival 2010 a Dumbo Brooklyn i The Private Space Gallery de Barcelona, 'On The Block' es podrà veure simultàniamente a Tàrrega i al Museo D'arte Contemporanea di Lissone, Italia.

 

El llibre homònim (editat per Umberto Allemandi & C. y Montrasio Arte) recull el projecte fotogràfic complet i acompanya l'exposició.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Susanna Pozzoli

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones