Exposición en Castellón, España

Orbital motion

Dónde:
Espai d'Art Contemporani de Castello (EACC) / Prim, s/n / Castellón, España
Cuándo:
23 sep de 2016 - 08 ene de 2017
Inauguración:
23 sep de 2016
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
L’Espai´d’Art Contemporani de Castelló presenta a Espanya la primera exposició individual de l’artista Monika Grzymala (Zabrze, 1970). Per a aquest projecte específic l’artista crea, per mitjà de la utilització de cinta adhesiva, una instal·lació temporal centrada en les possibilitats del dibuix tridimensional. D’aquesta manera, gràcies a l’ús de la línia, Grzymala genera un vocabulari íntim ja que concep el dibuix com «pensament guiat per la mà», inscrivint-se, paral·lelament, en una tradició artística «conceptual» marcada per la primacia de la línia. Des d’un principi la seua carrera artística ha estat guiada per la fascinació produïda davant de les possibilitats que inclou el dibuix i la seua dimensió tridimensional. En l’actualitat i, després d’experimentar amb diversos enfocaments, aborda, per mitjà de tècniques diferents, la transformació de l’espai expositiu. Utilitzant, per a això, una gran varietat de materials que inclouen indistintament paper, fusta, cinta, fil d’aram, i fins i tot plantes, materials que trena ... fins a conformar una xarxa de línies que suren en l’espai. D’origen polonés, Monika Grzymala es trasllada des de molt jove a Alemanya, on residirà en diferents ciutats fins a assentar-se definitivament a Berlín. Al llarg dels anys noranta realitzarà, en unes quantes universitats del país, els seus estudis de belles arts completant, d’aquesta manera, la seua formació com a escultora. D’altra banda, les seues obres han estat acollides tant per diferents institucions museístiques com per esdeveniments artístics de caràcter internacional. Destacant, entre altres, el Moma de Nova York, la Kunsthalle d’Hamburg, el FRAC Lorraine en Metz, el Tòquio Art Museum o en la Biennal de Sydney de 2015. Aquell mateix any Grzymala va participar en l’exposició Drawing Now en l’Albertina de Viena i simultàniament en la mostra Spaceliner, comissariada per Bàrbara Heinrich, per a l’Arter Space for Art a Istanbul. Clausurant l’esmentat any amb la seua exposició individual The making of Forming Something New per a la Galeria Crone de Berlín. Acompanyant la instal·lació, en l’Espai es mostraran els vídeos documentals de performances compostes per l’artista. Entre aquestes, Dark Material juntament amb Maria F. Scaroni i Jeremy Wade o també la realitzada recentment amb la coreògrafa Meg Stuart. Així mateix, s’exhibirà L´Abécédaire de Gilles Deleuze programa televisiu produït per Pierre-André Boutang que recull l’entrevista duta a terme per Claire Parnet al filòsof francés Guilles Deleuze durant els anys 1988-1989. Finalment el projecte expositiu es complementarà amb el taller Cos / matèria que del 03 al 07 d’octubre impartirà Maria F. Saroni, col·laboradora puntual de Monika Grzymala, Scaroni planteja els seus tallers partint de la seua concepció del cos com a material d’autoconeixement, tractant, per a això, les seues funcions orgàniques, el potencial espiritual i les implicacions culturals inserixes en aquest.

 

 

Entrada actualizada el el 19 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones