Exposición en Tossa de Mar, Girona, España

Orografías introspectivas

Dónde:
Joan Planellas / Sant Pere, 10 / Tossa de Mar, Girona, España
Cuándo:
02 ago de 2014 - 31 ago de 2014
Inauguración:
02 ago de 2014 / 20:00
Horario:
Cada día de 18:00 a 21:30 horas
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Teléfonos:
639 032 970|00 34 972 342511
Correo electrónico:
galeriajoanplanellas@galeriajoanplanellas.com
Descripción de la Exposición
JAVIER ÚBEDA: OROGRAFIES INTROSPECTIVES Seguint la filosofia oriental tant arrelada en l’obra de Javier Úbeda, segons la qual per crear una obra d’art cal formar-se constantment, el seu treball està impregnat d’una particular meditació sobre temes tant transcendentals com la vida i la mort. Una experiència de molt jove en la que va estar clínicament mort, l’ha portat a treballar els seus particulars “móns interiors”; unes experiències viscudes a través d’un viatgeamb retorn. Un viatge d'anada cap al més enllà amb retorn a la vida; un viatge iniciàtic per on transcurrenexperiències vitals. A través d’objectes tridimensionals i bidimensionals, Javier Ubeda desenvolupa una abstracció que es tradueix en organicismes. Formes que s'arrodoneixen i es dinamitzen en una conciliació entre la serenitat dels ritmes interiors i el pensament metafísic. Progressivament, l'artista va limitant els recursos expressiusal màxim per quedar-se amb formes pures i simples, lligades a conceptes atemporals i duals que convidena la introspecció ... i la reflexió. Els materials que utilitza Úbeda (alumini, porex i plàstic) són diversos ambels quals aconsegueix unes corporeïtats singulars. S'allunya dels simples exercicis d'estil o de lesconquestes formals per plantejar qüestions en relació a valors espirituals i de pensament. Respecte a les obres sobre paper i alumini, la superposició d’una trama de ritmes diferents construeix una xarxa que atrapa la mirada de l’espectador per conduir-la per l’interior del laberint i submergir-la per les retícules. Les presències fràgils i precàries centren la seva atenció.  Les obres ens permeten resseguir tot el procés, ens deixen entreveure les restes de les contínues addicions, els registres d’una suma d’existènciesper participar de la lluita de l’artista amb l’obra. El trànsit del llapis o de l’eina en seguides intervencions van acumulant rastres que es fonen entre sí i que són els que provoquen subtils vibracions i latents batecsa la manera d’enregistraments emocionals. Javier Úbeda investiga la immaterialitat i la no-forma, a través del concepte de la inconsistència com a filconductor fins aconseguir espais indefinits, atmosferes inestables i percepcions en constant transformació.Traços incisius i descàrregues vertiginoses s’expandeixen dinàmicament en el mateix instant de la pulsió. En aquest sentit, l’artista evoca l’infinit en un encadenament que no té principi ni fi, ni tampoc cap jerarquia,però que segueix irremissiblement uns determinats cicles.   Joan Gil Gregorio Membre de l'Associació Internacional de Crítics d'Art      

 

 
Imágenes de la Exposición
S/T Tecnica mixta 50 x 50 cm.

Entrada actualizada el el 01 ago de 2014

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones