Marcos Domingo Sánchez
Evento finalizado
28
nov 2012
22
dic 2012

Compártelo

Cuándo: 28 nov de 2012 - 22 dic de 2012
Inauguración: 28 nov de 2012
Dónde: The DeeBee Gallery / Pujades, 95, @22 District / Barcelona, España
Organizada por: The DeeBee Gallery
Artistas participantes: Marcos Domingo Sánchez
Etiquetas:
Publicada el 03 jun de 2014      Vista 57 veces

Descripción de la Exposición

El artista usa la camera fotográfica para pintar directamente sobre la imagen capturada, sin procesos artificiales. Así refleja grandes monumentos de París, Bruselas, Barcelona y Estambul. The artist uses his camera to paint directly on the captured image, without artificial processes. He reflects with this technique major monuments from Paris, Brussels, Barcelona and Istanbul.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

El fotògraf Marcos Domingo Sánchez presenta l'exposició Painting with Light - Pintant amb la Llum, en què utilitza la càmera fotogràfica per pintar directament sobre la imatge capturada, que es podrà visitar del 28 de novembre al 22 de desembre a la galeria DeeBee de Barcelona. La sèrie fotogràfica està composta per imatges artístiques nocturnes de paisatges urbans i edificis emblemàtics europeus sobre les que la llum crea dibuixos jugant amb el moviment de la càmera, l'ús del zoom, el temps d'exposició i l'obertura del diafragma.

 

Les fotografies s'han realitzat durant la nit tot retratant edificis, monuments i paisatges urbans iconogràfics de diferents ciutats europees com París, Brussel·les, Barcelona o Istambul.

 

LA TÈCNICA FOTOGRÀFICA

L'ÚS DE LA LLUM COM A PINTURA AMB UN FONS PAISATGÍSTIC

 

La tècnica utilitzada es basa en aprofitar les espurnes de llum artificial durant la nit per a que facin la funció de pintura dibuixant traços sobre un fons paisatgístic. Es tracta de traços en forma de línies, cercles i figures abstractes que apareixen sobre un emplaçament emblemàtic. Per tant, es tracta de fotografia amb pintura figurada en què la càmera es converteix en el pinzell, l'objecte fotografiat és el llenç i la llum és la pintura.

 

Les fotografies captades per l'artista són fruit d'una sola pressa, no passen per cap procés de retoc digital ni es superposen i són el resultat d'una tècnica depurada que es realitza en els pocs segons en què s'està realitzant la fotografia. Aquesta tècnica es basa en exposicions perllongades, l'ús de filtres opacs, jugar amb el bloqueig de l'entrada de llum a l'objectiu en certes zones més il·luminades en detriment de les més fosques i moure la càmera o utilitzar el zoom per crear els traços de llum.

 

EL FOTÒGRAF

MARCOS DOMINGO SÁNCHEZ

 

Marcos Domingo Sánchez és un fotògraf especialitzat en retratar la llum, ja que durant anys va treballar per a grans marques d'il·luminació italianes fotografiant-ne els seus productes. Ara uneix aquest bagatge professional amb la formació universitària com a arquitecte que el va dur a estimar l'art de la construcció que es concreta en la seva passió per fotografiar edificis i monuments emblemàtics.

 

Domingo Sánchez desenvolupa la seva carrera professional en dues branques diferenciades. Per una banda es dedica a la fotografia de moda i, per altra banda, aquesta altra faceta artística amb dos fronts diferents: les series basades en l'ús d'una tècnica pròpia híbrida de fotografia en negatiu combinada amb pintura sobre els cossos retratats (Human in negative, Nature in Negative) i sèries fotogràfiques basades en l'arquitectura (Deconstruction).

 

ELS ESCENARIS RETRATATS

PARIS - BRUSSEL·LES - BARCELONA - ISTAMBUL

 

Les ciutats que ha retratat Marcos Domingo Sánchez amb aquesta tècnica de pintar amb la llum són fins al moment Paris, l'anomenada ciutat de la llum; Brussel·les, la capital europea; Barcelona, la ciutat en què té fixada la residència i l'estudi l'artista; i Istambul, com a ciutat pont entre Europa i Àsia. En aquestes ciutats ha retratat els seus símbols iconogràfics coneguts internacionalment com és el cas de la Torre Eiffel o l'Arc de Triomf en el cas de Paris o l'Atomium en el cas de Brussel·les. De Barcelona ha escollit dues tipologies d'edificis emblemàtics de la capital catalana: per una banda els símbols del Modernisme d'Antoni Gaudí, la Casa Milà - La Padrera i la Casa Batlló, i una construcció símbol de modernitat, la Torre Agbar de l'arquitecte Jean Nouvel. Finalment, Istambul ha estat escollida com a ciutat per l'artista per tractar-se d'un lloc confluència de cultures en què ha retratat símbols com el pont Bo?aziçi i diferents esglésies, sinagogues i mesquites.

 

CONTINGUT EXTRA DE L'EXPOSICIÓ

DES-ARQUITECTURA

 

A l'exposició, a banda de les peces de la sèrie Painting With Light - Pintant amb la Llum, es podrà veure la sèrie de fotografies Des-arquitectura. Es tracta d'imatges captades a la ciutat de Nova York i que han experimentat un procés de desestructuració que transforma la imatge en collages. La base de la tècnica és la de des-arquitecturitzar l'arquitectura aconseguint un efecte visual molt interessant que s'aproxima al dels collages clàssics.

 

Complementàriament, també es mostraran fotografies d'estudi en què també s'aplica la tècnica de jugar amb la llum.

 

Actualizado

el 26 may de 2016
15 oct - 15 ene
Premio en Salas Bajas, Huesca, España

¡Suscríbase y reciba regularmente nuestro Boletín de Noticias del Mercado del Arte!

Suscribirme