Exposición en L' Espluga de Francolí, Tarragona, España

Perico Pastor. La Bíblia Il·luminada

Dónde:
Museu Vida Rural / Carretera de Montblanc, 35 / L' Espluga de Francolí, Tarragona, España
Cuándo:
15 mar de 2013 - 02 jun de 2013
Inauguración:
15 mar de 2013
Organizada por:
Descripción de la Exposición

La Fundació Catalunya-La Pedrera i el Museu de la Vida Rural presenten l'exposició Perico Pastor. La Bíblia Il·luminada, un recull de dibuixos del reconegut dibuixant i il·lustrador Perico Pastor. A petició d'Enciclopèdia Catalana, aquest artista va realitzar un miler de dibuixos per tal d'il·lustrar els diferents llibres que conformen la Bíblia que es va editar aquell mateix any en una edició de luxe.

 

Aquesta exposició presenta els dibuixos originals dels quals la Fundació en va fer una selecció d'uns 350 per tal de presentar-los primerament a la seva seu de La Pedrera de Barcelona i després itienerar-los a d'altres museus del territori.

 

L'exposició Perico Pastor: la Bíblia il·lustrada està constituïda per vint-i-quatre quadres, a dins del quals s'hi poden veure una selecció d'aquarel·les de cada llibre de la Bíblia (cada composició la conformen ... una selecció de 10-15 petites il·lustracions, en blanc i negre o en color). A part de les aquarel·les, s'hi troben uns exemplars dels llibres per a consultar i una pantalla on s'hi poden veure totes les obres que va dibuixar entorn d'aquest projecte.

 

Perico Pastor és, sens dubte, un dels artistes més destacats de la pintura actual del nostre país. Amb una absoluta maduresa coma a persona i com a artista, ha omplert de llum i de color les pàgines de la Bíblia amb 1.000 il·lustracions, 350 en color i 650 en blanc i negre. L'artista no s'ha limitat a il·lustrar el text, sinó que s'hi ha submergit i s'ha deixat imbuir pels textos de la Bíblia. Les seves magnífiques imatges, amb un estil figuratiu, fresc i acolorit, són el resultat d'aquesta profunda immersió.

 

Respecte al seu treball d'il·lustrador, Perico Pastor diu: 'Sempre he entès la il·lustració com un diàleg amb el text: l'l·lustrador és un lector, un lector particularment atent, però no un amanuense, ni molt menys algú que s'ocupa de representar allò que diu el text, si bé amb altres mitjans. Crec que tots hem sentit decepció, alguna vegada, en trobar-nos amb esforços massa literalistes que no corresponien a la imatge que un text ens havia suggerit. Aquest lector atent no té perquè estar d'acord amb els arguments o amb les estratègies narratives del seu text. I el repte, per a ell, serà de manifestar suaument aquestes dissensions, amb alguna imatge que faci que els lectors s'hi aturin'.

 

PERICO PASTOR va néixer a la Seu d'Urgell el 1953. Estudià a Barcelona, emigrà a Nova York el 1976, i s'hi quedà uns dotze anys. Va publicar les seves il·lustracions a Harper's, The Village Voice, i sobre tot a The New York Times, cosa que li va permetre de pintar sense presses. El 1980 exposa per primera vegada, al Cornelia Street Café, de Nova York, i al 1983 per primera vegada en una galeria: Estampa, de Madrid. Des d'aleshores ha compaginat il·lustració i pintura, amb exposicions a Barcelona, Madrid, Granada, Hong Kong, Paris, Tokio, Sag Harbor, Miami, etc. Des de 1989 viu a Barcelona, dedicat plenament a la pintura, la il·lustració de premsa (El País, Internacional Herald Tribune, La Vanguardia...) o editorial (Amigos, el Pequeño cuento, La Bíblia...) i també a projectes com crear la imatge dels deu anys de GESAWORLD.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Perico Pastor

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Exposición
Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones