Premio en Barcelona, España

Premis LOOP 2018

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Premio Adquisición:
Adquisición de la obra
Edición:
2018
Cuándo:
20 nov de 2018 - 20 nov de 2018
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 20-11-2018
Dirigido a:
Artistas, Organizaciones
Organizada por:
Descripción del Premio
El jurat format per Ferran Barenblit (Director, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA), Marcella Lista (Comissària i Conservadora, Centre Pompidou, París), Dirk Snauwaert (WIELS Contemporary Art Centre, Brussel·les) i Benjamin Weil (Director Artístic, Centro Botín, Santander), després de visitar i conèixer els quaranta-dos participants a la Fira LOOP ha decidit per unanimitat atorgar els premis a l’artista Péter Forgács representat per la galeria Ani Molnár de Budapest, i a la Galerie Iragui de Moscú que presenta una obra de l’artista Olga Chernysheva. Venom – A Diva in Exile (2016) de Péter Fórgacs representat per la galería Ani Mólnar, es basa en un conte curt escrit per Zsófia Bán sobre l’exili de l’actriu Katalin Karády i que utilitza els films que el pare de Bán va fer al Brasil als anys cinquanta. Karády va ser una estrella de cinema a l’Hongria d’abans de la guerra, víctima de la repressió nazi, va salvar ... i acollir a casa nens jueus, després de la guerra no va encaixar dins el nou règim comunista i acabarà exiliada al Brasil primer i després a Nova York, gràcies a la intervenció dels germans Kennedy. La peça combina fotografia, documents i films perfilant l’exili de l’actriu, transmès d’una forma tant emocional com sensible, valorada per el jurat com a excepcional i de gran interés videogràfic La Galerie Iragui fundada el 2008 a Moscou rep el premi LOOP Fair Award, i queda així convidada a la LOOP Fair de l’any que ve. El programa d’aquesta galeria liderada per Ekatherina Iragui, combina artistes de diverses generacions i col·labora amb institucions tant nacionals com internacionals en la promoció d’artistes russos i la seva obra. El jurat ha valorat aquest esforç així com l’obra presentada, Steamboat Dioysius de l’artista Olga Chernysheva, que segueix a una parella durant un dia d’estiu al riu Vologda.

 

 
Imágenes del Premio
Acquisition Award LOOP 2018, Ani Molnár Gallery, Péter Forgács, photo by Carlos Collado — Cortesía del Festival LOOP

Entrada actualizada el el 23 nov de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Exposición
03 may de 2024 - 02 jun de 2024

Uribitarte40 / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios