Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Rembrandt. Geni del gravat - Obres de la col·lecció Furió

Dónde:
Factoria Cultural de Terrassa / Rambla d'Ègara, 340 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
13 dic de 2018 - 24 feb de 2019
Inauguración:
13 dic de 2018 / 19:00
Descripción de la Exposición
Un dels conjunts més importants de la col·lecció, el format pels aiguaforts de Rembrandt, no s’havia exposat mai. La mostra ensenya part de la col·lecció particular d’estampes del gran mestre holandès més destacada de Espanya. Amb motiu de l’exposició, Vicenç Furió, comissari de la mostra i professor de sociologia de l’art i d’història del gravat de la Universitat de Barcelona, ha escrit el llibre titulat també amb Rembrandt. Geni del gravat, coeditat per Edicions de la UB i el Centre Cultural Terrassa. L’exposició es presenta aquest dijous 13 de desembre, a les 19h, i es podrà veure fins al 24 de febrer a la Sala 2 el Centre Cultural Terrassa. El llibre es podrà adquirir a la recepció del Centre Cultural. Tot i que Rembrandt és un dels gravadors més importants i influents de la història, la seva representació en els gabinets d’estampes de les nostres principals institucions públiques, com ara el MNAC ... o la Biblioteca de Catalunya, és pràcticament nul·la. Pel que fa al gravat antic, aquestes institucions conserven importants conjunts de gravats de Goya i de Fortuny, per citar dos exemples, però no de Rembrandt. Un motiu més per visitar aquesta mostra, que a més presenta alguns aiguaforts de gran raresa, dels que se’n conserven molt pocs exemplars, i que en conjunt sorprèn per la qualitat de la impressió de les estampes i per seu bon estat de conservació. L’exposició vol explicar al visitant què tenen els seus aiguaforts que hagin despertat l’admiració universal. És per això que la mostra, no es limita a ensenyar els gravats sinó que a través de cartel·les explicatives s’ofereix al visitant criteris per poder mirar aquests aiguaforts i trobar on rauen els seus mèrits i les seves qualitats, que van des del virtuosisme tècnic i el novedós ús del clarobscur, fins la seva força expressiva i profunda humanitat.

 

 

Entrada actualizada el el 12 dic de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones