Exposición en Girona, España

Ritmes de la natura

Dónde:
Espai 3er Esquerra - CoEspai / Anselm Clave, 32 3r / Girona, España
Cuándo:
20 oct de 2016 - 17 nov de 2016
Inauguración:
20 oct de 2016 / 19:30
Horario:
De dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Continuant amb el cicle expositiu «Subtil», del 20 d'octubre al 17 de novembre l'espai 3er Esquerra acollirà l'exposició «Ritmes de la natura» de Mar Serinyà. El proper dijous 20 d'octubre a les 19.30 h, CoEspai acull la inauguració de la segona de les exposicions que conformen l'edició del cicle expositiu «Subtil» comissariat per Sol Riera, que finalitzarà el proper mes de desembre amb la proposta d'Alba Falgarona (la Wäwä). Les experiències a la residència OLIVART Enterro els peus. Medito com si fos un arbre. Em desenterro. Sento la primera petjada. Ara sóc un arbre que camina. Amb aquestes paraules Mar Serinyà narra una de les experiències viscudes a la Fundació Olivar, on va començar a desenvolupar el projecte «Ritmes de la natura». Com ella mateixa descriu, la residència a la Fundació li va permetre la calma i el silenci necessaris per «escoltar el ritme subtil que subjau a la natura, i fer-ho visible a través del traç amb ... el llapis, amb una creta, amb un llençol o amb el cos.» Som natura. Per això, copsar el seu ritme significa abraonar el nostre, harmonitzar-los en una partitura comuna. Els arbres, l'arrelament, caminar, sentir, moure el cos entre la natura permet a l'artista col·leccionar els moments, les respiracions que donaran lloc a la creació d'imatges d'aquest rastre-traç que l'artista denomina "dibuix performatiu". El dibuix performatiu l'enfronta a un paper en blanc, sense cap predeterminació, només el cos i els moviments de la partitura creada per la cadència dels instants viscuts. Les formes abstractes que neixen d'aquest dibuix tenen molt a veure amb el que Kandinsky plantejava al seu llibre "De lo espiritual en el arte". La fascinació del pintor per les sensacions que li provocava escoltar música el van portar a desvestir de qualsevol figuració els seus dibuixos per arribar a les formes fonamentals, la forma de l'esperit de les coses. Mar Serinyà, a més a més de Doctora en Belles Arts, té una formació musical que la situa al llindar entre les arts visuals i la música. El seu cos sintonitza la música subtil de la natura i s'obre pas en diferents formats visuals i audiovisuals. Aquesta diversitat és la que ens mostra en el cicle expositiu «Subtil», comissariat per Sol Riera. L'exposició «Ritmes de la natura» es desplega en diferents llenguatges: el dibuix, la fotografia i l'audiovisual ens mostra les geografies per les quals ha caminat, meditat i percebut la naturalesa en la seva estança a la Fundació Olivar.

 

 

Entrada actualizada el el 19 oct de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones