Exposición en Barcelona, España

Sol

Dónde:
Sala Parés / Petritxol, 5 / Barcelona, España
Cuándo:
24 feb de 2022 - 17 abr de 2022
Inauguración:
24 feb de 2022 / 19:00
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Sol és el títol d’un conjunt de paisatges pintats a Mallorca durant l’estiu del 2020. És el descobriment, per a mi, d’una nova forma de representar la Natura o allò que entenem com a paisatge. Després d’anys intentant abordar aquest gènere sense un resultat que me satisfés, crec haver trobat la manera. Fins el moment, pintar à plein air em feia caure immersa al tema (o al propi paisatge) i em resultava molt difícil escollir un punt d’atenció, aïllar un fragment o ordenar elements en l’espai. El camp de visió sense fi, el despertar de tots els sentits m’envaïa i superava el meu intent de dominar plàsticament el tema, de composar. En aquesta nova sèrie, prenc distància per mitjà d’una finestra o marc abstracte, a través del qual puc tornar a sortir a l’espai i a l’aire amb més força, canalitzant i concentrant l’emoció que produeix la Natura, allò que se sent ... al ser a l’aire lliure i al camp: l’aire, el vent, el Sol sobre les plantes i els arbres, les ombres fresques projectades, la llum a través del brancatge… Territori de sensacions físiques, també olors i sons, i menys espai mental per a l’anàlisi. Més aviat una entrega a la temperatura de l’aire i al tacte de la llum solar. Aleshores es produeix, amb allò que hom veu, una posició més aviat passiva, una materialització del «paisatge». Una experiència, d’altra banda, plaent. Al taller és el cap qui mana, l’arquitectura de les idees impera des del començament fins l’acabament d’una pintura i marca el pas de l’obra. Es un qui decideix. Al paisatge – en aquests paisatges – finalment ha sigut el Sol qui ha decidit per mi alliberant-me de la duresa d’aquest exercici mental.

 

 

Entrada actualizada el el 18 feb de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!