Exposición en Manresa, Barcelona, España

Tendències. Marina Berdalet-No Parfum

Dónde:
Catalunyacaixa - La Plana de l Om / La Plana De L om, 5 / Manresa, Barcelona, España
Cuándo:
22 ago de 2012 - 29 oct de 2012
Inauguración:
22 ago de 2012
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Pintura i música electrónica es fusionen per trobar un eix comú en aquesta exposició. Els artistes, que no es coneixien previament, van realitzar el passat dia 22 d'agost una perfomance tot presentant les seves obres, amb un gran èxit de públic, a l'Auditori de la Plana de l'Om.

 

La pintora Marina Berdalet presenta una selecció de treballs que tenen la natura com a eix vertebrador. Un recull d'obres realitzades en els últims 15 anys, on es pot veure que l'observació i l'anàlisi de formes vegetals -materialitzades amb el dibuix i la pintura del natural- són el punt de partida d'un procés creatiu que va i ve entre la representació de la realitat, l'essencialització d'estructures naturals i els paisatges interiors.

 

El seu treball juga amb l'equilibri entre el buit i el ple, la profunditat ... en el pla amb els mínims elements i les variacions del gest corporal segons les dimensions de l'obra.

 

L'exposició està constituïda per vint-i-un quadres en diferents tècniques com l'oli, el carbonet, el grafit o la tinta xinesa sobre tela o paper. A part dels quadres hi podem trobar uns quaderns de viatge, amb esbossos i dibuixos, i un vitrall emplomat.

 

Marina Berdalet (Barcelona, 1965) es llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Guanyadora del Premi Internacional de Dibuix Ynglada Guillot (1999), 2n. premi del Certamen Nacional de Dibujo Gregorio Prieto (2002), 3r. premi de la Biennal Internacional de Dibuix Josep Amat (2003), 1r Premi de Dibuix Joan Vilanova (2006), 1r. premi de Pintura Ciutat de Manresa (2009) i accèssit de Dibuix Joan Vilanova de Manresa (2012). Guanya també diverses beques d'arts plàstiques: Beca de Pintura Rodríguez Acosta (Granada, 1988), Beca Erasmus (Winchester, 1989), Postgrau de pintura a la Universitat de Varsòvia (1990-91) i 1a Beca de Primavera d'Arts Plàstiques (Sant Martí d'Empúries, 1999).

 

Així mateix, Martí Barcons (Berga, 1983) i Samuel Mateos (Gironella, 1981) són NO PARFUM, un projecte intimista i personal, format en 2010, en què es creen textures molt properes al dark ambient o al I.D.M. Sintetitzadors i baixos en un directe que combina el so analògic amb el digital, amb un gran protagonisme de les guitarres elèctriques. Una dosi exagerada de greus i melodies d'ultratomba.

 

En tan sols dos anys, els seus directes ja han passat per festivals com el Gargall de Manresa o l'Estrany de Banyoles. I per espais com El Niu i la Eat Meat Raw Gallery de Barcelona, el Konvent de Cal Rosal o la JazzCava de Vic, entre molts altres.

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Patrocinio

¡Hazte mecenas de nuestro contenido más exlusivo!

  • Libera contenidos PREMIUM de acceso restringido a más de un millón y medio de usuarios anuales. ¡Gracias a ti, los amantes del arte estarán mejor informados!
  • Difunde tus servicios a nuestra red de profesionales a través de un mensaje personalizado sobre tu marca o propuesta.
  • ¡Te garantizamos un número mínimo de impresiones!
  • Tu página personal o ficha aparecerá enlazada en la página patrocinada, y también podrás mostrar contenido relevante tuyo (obras, eventos, artistas…) a toda nuestra comunidad.