Exposición en Iwamizawa, Hokkaido, Japón

The city of artistic miracles

Dónde:
Sapporo Art Park / 2-75 Geijutsunomori, Minami Ward / Iwamizawa, Hokkaido, Japón
Cuándo:
14 sep de 2019 - 04 nov de 2019
Inauguración:
14 sep de 2019
Descripción de la Exposición
Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català. L’exposició ‘Barcelona: the city of the artístic miracles’ presenta en cinc ciutats japoneses 120 obres de finals del segle XIX i començament del XX. L’Art Museum de la ciutat olímpica de Sapporo va inaugurar dissabte l’exposició Barcelona: the city of artistic miracles. The essence of Catalonian Modern Art from Modernisme to Avant-garde, que ofereix un complet recorregut pel Modernisme el Noucentisme i les avantguardes catalanes, a través de 120 obres de diferent format: pintures, escultures, dibuixos, fotografies, maquetes, plànols i objectes. L’exposició presenta la transformació que va viure la ciutat en el tombant dels segles XIX i XX i la seva projecció com a territori artístic amb vocació europea. La mostra és itinerant a cinc ciutats japoneses i el Cau Ferrat hi participa amb la cessió de tres obres. L’exposició suposa una de les mostres més ambicioses per ... a presentar el Modernisme català a l’exterior. En la seva organització hi participa el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que ha prestat la major part de les obres. Els altres organismes organitzadors són el Museu de Nagasaki i The Kobe Shimbun. La mostra arriba a Sapporo després d’haver-se exposat a Nagasaki i Himeji. Després de la ciutat olímpica viatjarà a Shizouka i, finalment, acabarà a Tòquio, entre el 8 de febrer i el 5 d’abril de l’ant vinent. Tres obres del Cau Ferrat participen en la mostra: dues pintures de Santiago Rusiñol, La morfinòmona (1894) i Réverie (1894), i una de Miquel Utrillo, Retrat de Suzanne Valadon (1891). La primera, però, ha estat a les dues primeres mostres (Nagasaki i Himeji) i tornarà en les properes setmanes a Sitges En tractar-se d’un dels tresors del Cau Ferrat, el Consorci del Patrimoni ha optat per a que només estigui pocs mesos fora del seu lloc habitual i no el temps de les cinc exposicions. A més de Santiago Rusiñol i Miquel Utrillo, Barcelona: the city of artistic miracles presenta obres de Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Joaquim Torres Garcia, Joaquim Mir, Juli González, Josep Clarà, Xavier Nogués i els arquitectes Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch i Josep Maria Jujol, entre d’altres. En els plafons de la mostra també hi ha una imatge de grans dimensions del Cau Ferrat. Barcelona: the city of artistic miracles reflecteix a través de les obres i la seva presentació la transformació de la capital durant les darreres dècades del segle XIX i començament del XX i el seu reflex en el Modernisme com a moviment cultural que va impregnar la ciutat i el país. L’expansió urbanística de la ciutat, l’exposició del 1888, la influència i l’atracció de París i la irrupció del Noucentisme i de les Avantguardes constitueixen el fil narratiu d’una mostra de notable ambició.

 

 
Imágenes de la Exposición
Cortesía del Museu de Sitges

Entrada actualizada el el 17 sep de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones