Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Virtuosos del gravat

Dónde:
Factoria Cultural de Terrassa / Rambla d'Ègara, 340 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
18 feb de 2021 - 09 may de 2021
Inauguración:
18 feb de 2021
Horario:
De lunes a sábado de 16 a 21 h. y festivos los días de función
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
És la primera vegada que s’exposa a Catalunya i a Espanya una mostra tan extensa d’una col·lecció particular. Virtuosos del gravat reuneix en total quaranta estampes difícils de veure. El manierisme és un estil artístic que es desenvolupà a Europa entre 1520 i 1600 aproximadament. La majoria d’estampes que es presenten en aquesta exposició van ser creades en el nucli de Haarlem i de Praga i representen temes religiosos i mitològics, o bé complexes al·legories. Virtuosos del gravat es podrà veure del 18 de febrer al 9 de maig a la sala 2 i està comissariada per Vicenç Furió. El manierisme és un estil artístic que es desenvolupà a Europa entre 1520 i 1600 i es caracteritzà per un allunyament de les normes clàssiques de l’Alt Renaixement, per un intent de crear composicions innovadores i sorprenents, fins i tot extravagants si les comparem amb les anteriors. Un estil que trobem en ... la pintura, l’escultura i l’arquitectura de l’època, però també, tot i que és menys conegut, en l’art del gravat. La Col.lecció Furió mostra 40 gravats manieristes del seu fons per primera vegada, la majoria creades en el nucli de Haarlem i de Praga. Són gravats al burí, molts d’ells d’un virtuosisme extraordinari. Amb la tècnica del burí s’obren les talles en el coure per la pressió exercida directament per l’afilada barra d’acer d’aquest instrument. Així es graven atrevides composicions, poblades de figures estilitzades, de vegades en posicions artificioses, amb una sintaxi gràfica de línies precises que s’encreuen, corbes i sinuoses, que semblen inflar les imatges i creen efectes visuals sorprenents. Les obres representen temes religiosos i mitològics, o bé complexes al·legories destinades a un públic culte amant d’aquesta estètica sofisticada i ja protobarroca. Gravats fets per artistes excepcionals com Hendrick Goltzius i els seus deixebles, o Aegidius Sadeler, que treballà a Praga sota la protecció de l’emperador Rudolf II. Es tracta d’estampes d’una bellesa particular, algunes de les quals es compten entre les grans obres mestres del gravat antic. L’any 2018 la Col·lecció Furió va mostrar també per primera vegada 50 gravats de Rembrandt al Centre Cultural Terrassa. Vicenç Furió és el col·leccionista i comissari de l’exposició.

 

 
Imágenes de la Exposición
J. Saenredam, Ceres. 1596 — Cortesía del Centre Cultural Terrassa

Entrada actualizada el el 16 feb de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
08 feb de 2024 - 09 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones