Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Xavier Serra de Rivera

Dónde:
La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
04 oct de 2019 - 09 nov de 2019
Inauguración:
04 oct de 2019 / 19:30
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Primera exposició individual de X. Serra de Rivera a Sant Cugat del Vallès. El pintor Xavier Serra de Rivera presenta una tria de la seva producció dels darrers vuit anys (2012 i 2019) amb 30 olis sobre tela o cartó que conformen la seva primera exposició individual a Sant Cugat, tot i que l’any 2016 vam poder veure una petita mostra de la seva obra a la nostra galeria―quan va exposar-hi amb F. Artigau, M. Palazzi i M. Saíz. El recull d’enguany inclou olis significatius de les quatre temàtiques més característiques de la seva producció actual: el bodegó, la model, el retrat i el paisatge. L’artista ens acosta escenes, personatges i objectes que en un moment determinat han captat la seva atenció perquè hi descobreix l’enigma que s’amaga darrera el món tangible. La seva contemplació provoca una mirada transversal que interpel·la l’espectador― el seu record i la seva experiència― i el convida ... a participar de la descoberta. Xavier Serra de Rivera (Sant Joan Despí, 1946) és un dels pintors més reconeguts de la figuració catalana contemporània. Es va donar a conèixer a la dècada dels setanta com un dels membres de la Generació dels 60 que va impulsar la Nova Figuració en el moment àlgid de l’Informalisme. Llavors la imaginació i la idea tenien un gran pes en la seva obra, que mostrava punts de contacte amb la pintura surrealista i metafísica. Des de finals dels vuitanta la seva font d’inspiració passa a ser la mateixa realitat, on hi descobreix el misteri que sempre havia perseguit. Algunes de les seves obres formen part de prestigioses col·leccions privades i públiques –com les de Lluís Bassat, Gelonch Viladegut, el Centre Pompidou de París o el MACBA de Barcelona. L’any 2010 la Fundació Vilacasas va presentar la mostra retrospectiva Serra de Rivera. Retrat i temps que recollia la seva activitat com a retratista, en la que destaquen les pintures d’un bon nombre de personalitats de la societat i cultura catalanes ―com Anna Ma. Birulés, (ex-Ministra de Ciència i Tecnologia); Isidre Fainé (ex-President de CaixaBank), Josep Munné (ex-Director Consorci del Port de Barcelona) o Ramon Pascual (ex-President de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona).

 

 

Entrada actualizada el el 11 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!