Exposición en Barcelona, España

La celebració de la vida

Dónde:
Artur Ramón Art [ESPACIO CERRADO] / Palla, 23 / Barcelona, España
Cuándo:
26 nov de 2015 - 30 ene de 2016
Inauguración:
26 nov de 2015
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Una de les missions de l'art és representar la realitat com una celebració de la vida. I el teatre, com a simulacre de la realitat, condensa la narració de l'artifici en una mateixa unitat d'espai i temps. La mostra que presentem aprofundeix en la representació de les arts escèniques a través de la plàstica: recrea un món constituït per pintures, dibuixos, gravats, ceràmica i porcellana des del segle xviii fins avui dia. De les obres exhibides destaquen, entre altres, els dibuixos de Giacomo Guarana sobre personatges mitològics; els teatres antics gravats per Piranesi; l'aquarel·la del virtuós Tapiró de dos músics a Roma; els espectadors en una llotja de Nonell; les escenografies romàntiques de Soler Rovirosa, que contrasten amb les metafísiques -amb personatges finíssims- de Marià Andreu; els pastels de cafès i circs de Pau Roig; el raríssim gravat d'interior d'un concert, de Sunyer; el retrat pintat del dramaturg Eduard Marquina, fet ... per Ramon Pichot; algunes notes espontànies de Josep Simont, i el rostre fantasmagòric d'un personatge de Brecht, de Modest Cuixart. Aquest conjunt d'obres bidimensionals es complementa amb les figures tridimensionals de ceràmica i porcellana de l'Alcora i el Buen Retiro. L'origen etimològic de la paraula «teatre» designa un 'lloc per a contemplar', Mirem, doncs, com a espectadors privilegiats, la successió d'escenes d'aquest teatre de la vida que l'art sap representar tan bé.

 

 

Entrada actualizada el el 21 ene de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.