Beca en Tarragona, España

Contextador 2013

Premios / Dotación:

Premio

3.000 Euros

Cuándo:
01 ene de 2013 - 17 ene de 2013
Dónde:
Tarragona, España
Inscripción:
Cerrada desde 17-01-2013
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
Convocatoria abierta a residentes en Cataluña o con posibilidades de residir durante el cargo.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

PARTICIPANTS

La convocatòria està adreçada a creadors i creadores professionals de les arts visuals, de totes les edats, vinculats a les pràctiques artístiques en context i que es vulguin presentar de manera individual o bé agrupats en col·lectius multidisciplinars.

 

A causa del treball continuat en un context determinat que requereix el tipus de projectes que promou la convocatòria, és necessari que les persones que s'hi presentin resideixin a Catalunya o bé tinguin possibilitats de residir-hi sota el seu càrrec, ja que amb la dotació de la convocatòria no es podran cobrir despeses d'allotjament. En el cas dels col·lectius, cal que se'n designi un representant.

 

OBJECTIU DE LA CONVOCATÒRIA

La finalitat d'aquesta convocatòria és ... seleccionar un projecte artístic que comporti un procés de treball col·laboratiu que es vinculi amb una o diverses comunitats del Camp de Tarragona.

 

S'hi poden presentar propostes en format de projecte inèdit que comportin un procés de recerca i producció que es pugui dur a terme entre els mesos de febrer i juliol de 2013, amb l'acompanyament i el suport de LABmediació del CA Tarragona.

 

Els projectes tindran com a objectiu final la realització d'un treball o una sèrie de treballs en qualsevol format que seran exposats al mateix LABmediació a partir del setembre de 2013.

 

DOTACIÓ ECONÒMICA

Se seleccionarà un projecte, amb una dotació de 3.000 euros (sotmesa al règim fiscal vigent en el moment de l'atorgament) en concepte d'honoraris i producció, de cessió de drets d'explotació de la documentació de registre i del treball resultant durant el període que duri el procés de producció i difusió del projecte, i en concepte de participació en les accions de difusió que es portin a terme.

 

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

La sol·licitud d'inscripció i el dossier de presentació s'hi han de presentar per separat. Cal presentar la documentació per duplicat, una còpia en format paper DIN A4 i una còpia en format pdf a baixa resolució.

 

1. SOL·LICITUD D'INSCRIPCIÓ

La sol·licitud d'inscripció a la convocatòria Contextador ha d'incloure les següents dades:

 

Dades del sol·licitant. En el cas dels col·lectius, cal incloure les dades de tots els sol·licitants.

 

a.Nom i cognoms

b.DNI o passaport

c.Any i lloc de naixement

d.Adreça actual

e.Població i codi postal

f.Telèfon de contacte i adreça electrònica

 

Documentació que cal adjuntar.

 

a.Fotocòpia del DNI o del passaport. En el cas dels col·lectius, cal lliurar la documentació corresponent a cadascun dels membres.

b.Document acreditatiu de residència a Catalunya. En el cas dels col·lectius, l'han de presentar almenys la meitat dels membres.

 

2. DOSSIER DE PRESENTACIÓ

Els dossiers han de ser en format DIN-A4 i han d'incloure la informació següent:

 

a.Text de presentació. Declaració d'intencions i descripció conceptual de la proposta (màxim 2.500 caràcters incloent-hi espais).

b.Descripció el més precisa possible del treball o de la sèrie de treballs que es pretén dur a terme (fitxa tècnica).

c.Esquema del desenvolupament metodològic. Desglossament de la previsió de les fases de recerca i producció del projecte (col·lectiu amb qui es desitja treballar, accions, calendari, necessitats tècniques, gestió de recursos i documentació del procés).

d.Pressupost. Previsió de distribució de la dotació de la convocatòria, desglossant els conceptes d'honoraris, procés de recerca i/o accions i producció del treball final. En el cas que es disposi d'aportació econòmica d'altres institucions o empreses per a la realització del projecte, o que s'esperi, caldrà que aquesta aportació

s'especifiqui en el pressupost.

 

e.Documentació complementària (vídeos, catàlegs, reculls de premsa, etc.) que ajudin a fer comprensible la proposta. Aquest material s'ha d'etiquetar amb el nom del creador, creadora o col·lectiu.

f.Currículum artístic. En el cas dels col·lectius s'ha d'especificar el currículum corresponent a la trajectòria del col·lectiu (màxim 2.500 caràcters incloent-hi espais).

g.Dossier de projectes realitzats. Presentació d'un mínim de cinc obres o projectes destacats. Cal que aquesta informació inclogui el títol i l'any de producció, la fitxa tècnica i una breu descripció de l'obra o projecte. En el cas dels col·lectius s'ha de lliurar la documentació corresponent a la trajectòria del col·lectiu. En el cas de treballs audiovisuals, cal especificar els requeriments tècnics per a l'exhibició i la informació addicional necessària per a la comprensió de l'obra (màxim de 4.000 caràcters incloent-hi espais i mínim de dues imatges per projecte).

 

INFORMACIÓ GENERAL

1. LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ

La documentació es pot enviar per correu postal o per missatgeria o es pot lliurar en mà abans del dia 17 de gener de 2013. Només s'acceptaran aquelles sol·licituds enviades dins del termini.

 

L'adreça de lliurament de la documentació és la següent:

 

Oficina del CA Tarragona

Contextador 2013

Plaça del Pallol, 3

43003 Tarragona

 

Si voleu lliurar la informació en mà, l'horari de recepció és de dimarts a divendres, de 10 a 14 h.

 

2. SESSIONS D'ASSESSORAMENT

Tots els divendres, de 10 a 14 h, a l'oficina del Centre d'Art, l'equip directiu del CA Tarragona atendrà personalment les consultes sobre la convocatòria. És imprescindible sol·licitar cita prèviament.

 

També us hi podeu posar en contacte a través de l'adreça electrònica info@catarragona.net

 

3. COMISSIÓ DE SELECCIÓ

La comissió de selecció de la convocatòria 2012 es reunirà a finals de gener. Estarà formada per:

 

Gaspar Maza, Universitat Rovira i Virgili

Mikel Morlas, Arnolfini

Laurence Rassel, Fundació Antoni Tàpies

Cristian Añó (Sinapsis), LABmediació del CA Tarragona

Jordi Ribas, Comunicació i mediació del CA Tarragona

 

4. CRITERIS DE VALORACIÓ

A més dels criteris de qualitat i d'adequació de les propostes als recursos i calendari de la convocatòria, es tindrà en compte la metodologia de treball col·laboratiu proposada i la qualitat del vincle amb les persones i comunitats participants.

 

Es valorarà també la claredat i la concreció amb què es defineixin les propostes.

 

5. COMUNICACIÓ PÚBLICA DEL PROJECTE SELECCIONAT I DELS DOSSIERS PRESELECCIONATS A LA CONVOCATÒRIA

El veredicte es penjarà al web del CA Tarragona el dilluns 4 de febrer de 2013. També es comunicarà personalment a tots els participants amb posterioritat a aquesta data.

 

La comissió de selecció podrà prendre les decisions necessàries per resoldre aspectes no previstos en aquestes bases i el seu veredicte serà inapel·lable.

 

Els dossiers no guanyadors ni preseleccionats es podran recollir durant el termini d'un mes a comptar des de la comunicació pública de la resolució de la comissió de selecció, de dimarts a divendres de 10 a 14 h.

 

6. RESPONSABILITATS

Una vegada seleccionat el projecte guanyador, se'n farà efectiva la realització a partir de la signatura d'un contracte entre el CA Tarragona i la persona responsable de la proposta seleccionada.

 

El CA Tarragona es compromet a respectar escrupolosament els drets del creador o creadors sobre el seu projecte i reconèixer-ne en tot moment l'autoria. El responsable del projecte té el dret de vincular-ne els continguts amb la llicència de drets d'autor que desitgi, així com també de poder declarar el projecte i/o els treballs resultants de domini públic. En qualsevol cas, el CA Tarragona respectarà les condicions de les llicències en el projecte i/o el treball que ho expliciti.

 

El responsable del projecte es compromet a portar-lo a terme entre els mesos de febrer i juliol de 2013 amb l'acompanyament de l'equip del LABmediació del CA Tarragona, a partir del qual s'establirà una relació de col·laboració amb l'objectiu de facilitar-ne la producció i la difusió. Es compromet també a definir, conjuntament amb l'equip del LABmediació, el format de presentació pública a l'espai del LABmediació durant el mes de setembre de 2013 d'acord amb les necessitats i les oportunitats que ofereixi el projecte.

 

El CA Tarragona es compromet a incloure informació sobre el projecte, el procés i el resultat de la proposta seleccionada a la seva publicació anual. Es compromet també a definir, conjuntament amb el responsable del projecte, l'aparició d'aquesta informació a la publicació d'acord amb les necessitats i les oportunitats que ofereixi el projecte.

 

El responsable del projecte permetrà la reproducció del projecte presentat i dels materials que es derivin del procés de treball a la publicació anual del CA Tarragona, a la seva pàgina web i en tots aquells casos relacionats amb la difusió de la convocatòria del Contextador. El CA Tarragona podrà utilitzar el projecte seleccionat per a la promoció de la convocatòria i per a d'altres accions en el marc de processos de mediació amb el territori, amb finalitats educatives, etc., sempre esmentant l'autoria del creador i la participació de les persones i/o col·lectius implicats i sense més contraprestació econòmica. El responsable del projecte es compromet a incloure el logotip del CA Tarragona en tota la difusió i la publicitat del projecte.

 

Els diners de la dotació seran gestionats pel responsable del projecte. El pagament s'efectuarà en dues fraccions, el 75% en el moment de signatura del contracte i el 25% restant en el moment de finalització del projecte, prèvia justificació contra factures de les despeses de producció d'acord amb el pressupost presentat per la persona responsable del projecte, qui n'assumirà les càrregues impositives que se'n derivin. En el cas que el responsable del projecte no el desenvolupi en el termini i les condicions previstes haurà de renunciar a l'ajuda i retornar la quantitat rebuda en concepte de primer pagament.

 

7. DIFUSIÓ I UTILITZACIÓ DELS DOSSIERS SELECCIONAT I PRESELECCIONATS

El dossier seleccionat i els dossiers preseleccionats passaran a formar part de l'espai de documentació del LABmediació del CA Tarragona, de consulta oberta. També s'incorporarà a l'arxiu del Centre d'Art tota la documentació generada durant el procés de producció del projecte seleccionat.

 

El CA Tarragona treballarà amb aquests dossiers, conjuntament amb els membres de la comissió de selecció i els mateixos artistes, per fer-ne una presentació raonada a la darrera sessió del curs Agents Dobles. El Centre d'Art també podrà fer ús de l'arxiu en el marc de processos de mediació amb el territori, amb finalitats educatives, etc. Els artistes han d'estar en tot moment informats de l'ús que es dóna al seu material.

 

Les dades personals facilitades per les persones sol·licitants entraran a formar part de la base de dades del CA Tarragona amb l'objectiu de mantenir-les informades sobre la seva programació.

 

La participació en la convocatòria suposa l'acceptació d'aquestes bases i de les possibles decisions preses pel CA Tarragona per tal de resoldre aspectes que no hi són previstos.

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios