Exposición en Mataró, Barcelona, España

Caminar sobre el gel

Dónde:
Mataró Art Contemporani / C. de Sant Josep, 9 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
30 sep de 2017 - 07 ene de 2018
Inauguración:
30 sep de 2017 / 12:00
Comisariada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
L’hivern de 1974, un jove Werner Herzog decideix anar caminant de Munich a París per visitar a la seva amiga i crítica de cinema Lotte Eisner, que es troba molt malalta a l’hospital. En lloc de viatjar ràpidament a la capital francesa per reunir-se amb Eisner, Herzog inicia un viatge solitari a peu que, segons ell, mantindrà a la seva amiga amb vida mentre camina. La seva aventura va durar del 23 de novembre al 14 de desembre de 1974. Quatre anys després, aquesta gesta va donar peu a la publicació d’un petit assaig: Del caminar sobre hielo. Caminar sobre el gel és una exposició col·lectiva que situa el seu punt de partida en aquest relat. El cineasta alemany descriu de manera minuciosa els paisatges, situacions i pensaments que li acompanyen durant el viatge. Una traducció a l’àmbit de les arts visuals on l’absència de practicitat del seu viatge obre dues ... possibles interpretacions: d’una banda, l’activació del paisatge a través de la performance i l’experiència directa; per l’altre, una anàlisi sobre la disfuncionalitat de l’art, un context capaç de destinar un gran esforç i energia a empreses alienes a les convencions que configuren el nostre entorn social. El romanticisme individualista de Herzog i la seva fascinació per allò o aquell que se situa en el límit (del geogràfic, de l’humà, del possible, del necessari…), ens suggereix a la vegada una manera específica d’entendre la pràctica artística des del present. Una lectura particular en la qual, ja sigui per necessitat individual o per progressiva desil·lusió o desencantament d’allò col·lectiu, la condició de l’artista es mesura mitjançant la perseverança eufòrica del repte. Després d’una primera vida a Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, l’exposició s’adapta després a l’Arts Santa Mónica de Barcelona i ara pren forma de nou a les sales de Can Palauet, amb la incorporació de l’artista mataroní Dani Montlleó. Caminar sobre el gel analitza la fragilitat i la intensitat de l’acció de Herzog – la d’avançar per un lloc inestable, incert – mitjançant una trobada entre artistes de diverses generacions i procedències. Artistes que comparteixen el seu gest simbòlic i inútil. En aquest sentit, l’exposició és un homenatge a la condició disfuncional i poderosa de l’artista. Per cert, Lotte Eisner va vèncer la seva malaltia i no va morir fins el 1983. Exposició produïda per Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona i Arts Santa Mònica, Barcelona. Adaptada pel M|A|C Mataró Art Contemporani Amb la col·laboració de: Centre d’Art Maristany de Sant Cugat i Transversal-Xarxa d’Activitats Culturals

 

 

Entrada actualizada el el 20 oct de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 23 mar de 2024

Kewenig Galerie - Palma de Mallorca / Palma, Baleares, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones