Enseña tus OBRAS en ARTEINFORMADO. ¡Cada día, más personas las miran!
ClaResil 2012mg
Evento finalizado
09
may 2012
17
jun 2012

Compártelo

Publicada el 03 jun de 2014      Vista 282 veces

Descripción de la Exposición

Artistas: Aggtelek, Julián Álvarez, Sergi Botella, Lúa Coderch, Ainara Elgoibar, Fermín Jiménez Landa, Avelino Sala, Oriol Vilanova, Lobregat Balaguer, R. Marcos Mota, Emily Wardill, Cristina Calderón, José Luis Paulete, Rafael Doctor, Manuel Oliveira, Queralt Antú Serrano, Arcadi Oliveres y Paco Chanivet.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

ClaResil 2012mg és un projecte del comissari Àlex Brahim que inclou una exposició i quatre actes en diversos formats. Compost de clarividència -capacitat de discerniment que combina intuïció i simultaneïtat per transcendir l'evidència a través de noves vies- i resiliència -capacitat de sobreposar-se als traumes i als conflictes greus des d'un ànim edificant-, ClaResil 2012mg sorgeix com a resposta a l'espessa i desencantada conjuntura actual, marcada per la incertesa envers el futur i el contagi de la seva por.

 

Més que exercicis tàctics i al marge d'ideologies o ideologismes, ClaResil 2012mg entén els seus components essencials -clarividència i resiliència- com a 'dispositius mentals equalitzats' davant la realitat. Sobre la conjunció i alternança d'aquests components versen els apunts que proposa aquest programa, que aglutina comentaris que naveguen per allò històric, social i polític; allò lingüístic, humà i personal; allò mediàtic, o allò pròpiament artístic, en claus com instal·lació, poesia, vídeo, xerrada o acció.

 

D'Aristòtil a l'accelerador de partícules i la Teoria M. Del foc i la roda als gadgets i la policonnectivitat. Del geocentrisme i el teocentrisme a la subjectivitat i la individuació. El món i la seva interpretació han demostrat no respondre a una lògica unívoca o a una seqüència lineal.

 

Un entorn atomitzat i multidimensional. Una societat desmotivada, abocada a la superació del daltabaix que ha esclatat amb la història recent. Un futur immediat de gran incertesa, farcit de veus, secrets, vels i obscurantisme que semblen no correspondre's amb el trànsit informatiu vertiginós que es procura associar a la idea de llibertat. Enmig d'aquest panorama, més enllà de procediments estrictament pragmàtics i de supervivència, de l'escapisme i de la persecució d'utopies, clarividència i resiliència, assumides com a 'models de conducta vivencial', ens podrien proposar claus per afrontar la realitat.

 

Actualizado

el 27 nov de 2017

Contactar

¿Quieres contactar con el gestor de la ficha?