Beca en El Prat de Llobregat, Barcelona, España

Convocatòria d''Arts Visuals del Prat de Llobregat Unzip 2013

Premios / Dotación:

Premio

Se realizarán dos exposiciones con 3 propuestas cada una que recibiran 500 Euros Cada uno de los dos proyectos seleccionados para su producción será dotado con 2.500 Euros como máximo.

Cuándo:
01 jul de 2012 - 10 sep de 2012
Dónde:
El Prat de Llobregat, Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 10-09-2012
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio

ASPECTES GENERALS

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament del Prat de Llobregat obre una convocatòria com a base de la seva acció anual de suport a la creació en les arts visuals, amb la doble voluntat d'enfortir el teixit creatiu i, a la vegada, oferir un programa artístic de qualitat dirigit a la ciutadania.

 

Sobre /UNZIP (1)

/UNZIP és el dispositiu de suport i mediació de les arts visuals de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, que opera principalment des del Centre d'Art Torre Muntadas.

A més de mantenir una activitat permanent de proximitat amb les creadores i creadors del Prat, l'equip de professionals d'/UNZIP s'encarrega de gestionar el programa d'activitats de la Sala d'Art Josep Bages i de promoure projectes que posin en relació la ciutat amb les pràctiques artístiques.

 

Objectiu de la ... convocatòria:

La finalitat d'aquesta convocatòria és generar un procés obert que defineixi el programa d'exposicions a la Sala d'Art Josep Bages i la producció de projectes d'arts visuals per a l'any 2013.

 

Criteris generals:

A més dels criteris de qualitat i d'adequació de les propostes als recursos de la convocatòria, es valorarà especialment la possibilitat de generar relats que transcendeixin la mateixa institució artística i proposin fórmules crítiques de producció, difusió i educació.

Es valorarà, també, la claredat i concreció amb què es defineixin les propostes.

 

Destinataris:

La convocatòria està adreçada a creadores i creadors visuals de totes les edats, residents a Catalunya, amb especial atenció a persones i projectes lligats al context del Prat de Llobregat (2). El tema, el format i les tècniques artístiques són completament lliures sempre que s'adeqüin a les especificitats de la modalitat escollida.

 

Terminis i entrega:

Les propostes es poden fer arribar a /UNZIP, en format físic o digital, fins al divendres 10 de setembre del 2012:

- Per correu postal a: Torre Muntadas, c. de Jaume

Casanovas, 80. 08820 El Prat de Llobregat

- Per correu electrònic a: unzip@elprat.cat

 

El jurat:

Membres del jurat convidats:

- Jorge Luis Marzo, comissari i crític independent (www.soymenos.net)

- Alexandra Laudo [Heroínas de la cultura], comissària independent

Membres del jurat local:

- Rafael Milán, cap de Cultura i Joventut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat

- Cristina Castells, tècnica de Cultura, responsable del programa d'Arts Visuals del Prat

- Lluc Mayol, coordinador d'/UNZIP i membre de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat

El jurat pot prendre les decisions necessàries per resoldre aspectes no previstos en aquestes bases i el seu veredicte serà inapel·lable.

/UNZIP organitzarà una sessió en què les persones responsables de les propostes seleccionades i els membres del jurat es trobaran per intercanviar impressions, valoracions i plantejaments.

 

MODALITATS

Es convoca la presentació de propostes per a dues modalitats. Cada participant (individual, o col·lectiu) pot presentar una proposta per cada una d'elles. Tota la documentació es pot presentar en suport físic o digital (Formats admesos:.pdf /.odt /.doc /.avi /.mp3).

La documentació no serà retornada.

Es poden presentar propostes per a ambdues modalitats, però sempre per separat..

 

A. Modalitat de propostes expositives:

En aquesta modalitat es poden presentar propostes, de qualsevol disciplina de les arts visuals, de treballs ja produïts (no s'acceptaran projectes pendents de realització), siguin inèdits o no, que s'adaptin a les possibilitats expositives d'un dels tres espais que formen la Sala d'Art Josep Bages de la Torre Muntadas.

No és necessari cenyir la proposta a cap espai en concret, però cal tenir en compte que l'exposició pugui ser adaptada a un espai rectangular diàfan d'aproximadament 40 m2 i 17 metres lineals de parets de 3,30 metres d'alçada (aquestes mesures són aproximades).

Les propostes poden estar formades per una o diverses peces susceptibles de ser exposades al llarg de les sis setmanes que durarà cada exposició.

Es valorarà que les propostes plantegin una relació crítica amb l'espai expositiu i el seu context, així com amb les condicions en què es desenvolupa aquesta convocatòria.

Es muntaran dues exposicions (amb 3 propostes cada una) el calendari de les quals es definirà a l'inici de 2013.

 

Documentació a presentar:

- Breu text (3.500 caràcters) de descripció conceptual de la proposta.

- Un mínim de tres imatges que documentin les peces que componen la proposta (cal presentar fotografies que documentin el 100% del contingut de la proposta).

- Esquema de distribució de les peces en un dels espais de la sala, a partir del plànol que es pot descarregar del web.

- Opcionalment, altres documents (vídeos, esquemes, textos, referents) que ajudin a fer comprensible la proposta.

- Breu trajectòria artística de les persones responsables de la proposta.

- Dossier d'obra recent.

- Fitxa d'inscripció i còpia del document que acrediti la identitat de l'autor/a (DNI, passaport, etc.)

 

Dotació:

Cada proposta seleccionada rebrà 500 euros (impostos inclosos) en concepte d'honoraris per la cessió dels drets d'explotació durant el període que duri l'exposició, de col·laboració amb l'organització i de participació en les sessions de Senyal amplificat que es duguin a terme.

 

B. Modalitat de producció de projectes:

 

En aquesta modalitat es poden presentar propostes en format de projecte inèdit vinculades al context del Prat de Llobregat per poder-les dur a terme entre els mesos de gener i juliol del 2013.

Els projectes tindran com a objectiu final la realització d'una obra, o una sèrie d'obres, en qualsevol format (imatge, objecte, vídeo, publicació, web, documentació, acció, etc.) com a resultat d'un procés de recerca i producció que es durà a terme en col·laboració i amb el suport d'/UNZIP.

El projecte pot comptar, en alguna de les fases del seu procés de recerca i/o producció, amb l'ocupació de la Sala d'Art Josep Bages amb la intenció de proposar altres usos de l'espai (més enllà del d'exposició en si), sempre que es tingui en compte que és obert al públic.

Es valorarà que les propostes plantegin una relació crítica amb l'espai expositiu i les mateixes condicions en què es desenvolupa aquesta convocatòria a partir d'un diàleg amb el context.

Documentació a presentar:

 

- Breu text (3.500 caràcters) de descripció conceptual de la proposta

- Descripció el més precisa possible de l'obra, o sèrie d'obres, que es pretén dur a terme (fitxa tècnica)

- Esquema del desenvolupament metodològic del projecte en la fase de recerca i producció (accions, calendari, gestió de recursos i documentació del procés)

- Opcionalment, altres documents (vídeos, esquemes, textos, referents) que ajudin a fer comprensible la proposta

- Breu trajectòria artística de les persones responsables de la proposta

- Dossier d'obra recent

- Fitxa d'inscripció i còpia del document que acrediti la identitat de l'autor/a (DNI, passaport, etc.)

 

Dotació:

Se seleccionaran dos projectes i cada un d'ells es dotarà amb una dotació màxima de 2.500 euros (impostos inclosos) en concepte d'honoraris i producció, de cessió dels drets d'explotació de la documentació de registre i de l'obra resultant durant el període que duri el procés de producció i difusió del projecte, i en concepte de participació en les accions de difusió que es portin a terme.

 

Procés

Els projectes es portaran a terme amb la tutela de l'equip d'/UNZIP, a partir de la qual s'establirà una relació de col·laboració amb l'objectiu de facilitar-ne la producció i difusió.

 

Exposició

Les accions de presentació pública del procés i els resultats del projecte es definiran a partir de les necessitats i les oportunitats de cada projecte, a partir d'una exposició a la Sala d'Art Josep Bages. Tant el format, com la ubicació i la durada de la presentació es definiran conjuntament entre els autors, l'equip d'/UNZIP i el Departament de Cultura de l'Ajuntament del Prat.

 

MODALITATS

A més de les exposicions i les accions de difusió i comunicació habituals vinculades a cada una de les modalitats, /UNZIP planteja un seguit d'accions que pretenen establir espais per compartir i reflexionar sobre la pràctica artística.

 

Espai de consulta

Totes les propostes presentades (seleccionades o no) formaran part d'un espai permanent de consulta que s'habilitarà a la planta baixa de la Torre Muntadas. L'organització imprimirà i enquadernarà en format Din A4 els dossiers presentats en format digital, per tal que formin part de l'espai físic de documentació. La presentació a aquesta convocatòria comporta la cessió dels drets de divulgació dels continguts artístics de les propostes.

 

Senyal amplificat

Des d'/UNZIP s'organitzaran entre una i dues sessions de reflexió en relació amb cada una de les propostes seleccionades i s'hi convidarà persones amb una experiència i coneixement significatiu del sector cultural i artístic. L'objectiu d'aquestes sessions és amplificar el potencial reflexiu que aportin els treballs seleccionats. Les persones responsables dels projectes prendran part activa en aquests espais de treball i reflexió.

 

Publicació

Les propostes seleccionades es publicaran on-line en dos formats: un web, amb una pàgina dedicada a cada proposta, i una publicació digital susceptible de ser autoeditada. D'ambdues publicacions, se'n farà la distribució més efectiva possible.

 

RESPONSABILITATS

Una vegada seleccionats els projectes i les propostes expositives, se'n farà efectiva la realització a partir de la signatura d'un contracte entre un representant de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i les persones responsables de les propostes seleccionades.

/UNZIP es compromet a respectar escrupolosament els drets de l'autor/a sobre cada obra/document, a reconèixer-ne en tot moment l'autoria i s'obliga a informar, quan ho demanin els/les autors/ores, sobre la situació en què es troba l'obra/document. Els/les autors/ores tenen el dret de vincular els continguts del projecte amb la llicència de drets d'autor que desitgin, així com també de poder declarar els document/obres de domini públic. En qualsevol cas, /UNZIP respectarà les condicions de les llicències en els documents/obres que ho explicitin.

Els pagaments de les partides destinades a cada proposta seleccionada s'efectuarà a partir de l'emissió d'una factura per part de les persones responsables de cada projecte, que n'assumiran les càrregues impositives que se'n derivin.

La presentació a aquesta convocatòria és un acte voluntari i participar-hi comporta l'acceptació d'aquestes bases i de les possibles decisions preses per /UNZIP per tal de resoldre aspectes que no hi són previstos.

 

1 Unzip (descomprimir) és un terme anglès que obté gran popularitat en relació amb l'utilitzadíssim format de compressió ZIP, que serveix per compartir de forma fàcil i universal arxius digitals molt pesats o amb documents múltiples. D'aquesta manera, UNZIP esdevé l'acció necessària per accedir al contingut d'aquests arxius i poder-los fer servir.

2 Quan parlem de context, fem referència a quelcom més ampli que el sentit territorial del terme. Entenem com a context tot allò que esdevé part de les realitats social, històrica, política i econòmica de la ciutat i el seu entorn, les persones que hi viuen, hi treballen, hi transiten o inclús les idees i relats vinculats al Prat.

 

 

 
Imágenes del Premio
Unzip 2013

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 11 abr de 2024

ProjecteSD / Barcelona, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios