Exposición en Amposta, Tarragona, España

Ebrergent 2019

Dónde:
Lo Pati. Centre d'Art - Terres de l'Ebre / Gran Capità, 38-40 / Amposta, Tarragona, España
Cuándo:
08 jun de 2019 - 28 jul de 2019
Inauguración:
08 jun de 2019
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Ebreregent exposa l’obra de cinc artistes emergents que posen el focus a la N-340 o la memòria històrica, entre altres El degoteig d’accidents mortals a la N-340 des del 1944 fins a l’actualitat, el paisatge de la Terra Alta o la memòria històrica són alguns dels temes treballats pels artistes seleccionats per la convocatòria Ebrergent 2019 i que del 8 de juny al 28 de juliol es podran veure en una exposició col·lectiva a Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre. Les obres presentades van des de la instal·lació interactiva fins a l’art sonor, passant per la pintura escultòrica i l’art mural. Ebrergent és el certamen que impulsen el centre d’art amb seu a Amposta, i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’incentivar la nova creació i els artistes emergents mitjançant ajuts a la producció i la difusió de les seues obres. La convocatòria ... també busca consolidar un espai de visibilitat i anàlisi de les propostes, realitats i reflexions al voltant de l’art jove i emergent a les Terres de l’Ebre. Concretament, els artistes seleccionats han estat: Jordi Giner (Amposta, 1988) amb Listen to your heart, una instal·lació interactiva, on una mà amb diversos sensors interactuarà amb el visitant i emetrà uns sons aleatoris generats en funció de la temperatura, les pulsacions o la humitat del palmell de la mà de l’espectador. Pere Jordi Royo (Gandesa, 1991). La seua proposta és una obra a cavall de la pintura i l’escultura que busca traslladar a la sala d’exposicions un fragment del paisatges de la Terra Alta. David Tena (Benicarló-Hamburg, 1984), ha estat seleccionat per Fins la vil·la de Greiser, 1942, una instal·lació que explora la memòria històrica a partir dels vincles possibles o impossibles del seu avi alemany amb el nazisme. Jacint Hierro (Amposta, 1991), reflexiona amb un mural de tela de grans dimensions sobre el degoteig de morts a la N-340, des del 1944, any en què es va construir l’autopista, fins l’actualitat: 836 morts, segons els seus càlculs. I finalment, Priscila Alegre (Amposta, 1988) ha presentat Ergasía, una peça d’art sonor que agafa com a punt de partida el so de la sirena de la Cambra Arrossera d’Amposta, un so que forma part de l’imaginari col·lectiu dels ampostins i ampostines i que ella agafa com a pretext per especular sobre la temporalitat, els drets laborals o la privacitat envaïda. A la convocatòria d’Ebrergent es poden presentar tots aquells artistes d’entre 18 i 35 anys, nascuts o residents a les quatre comarques de l’Ebre, al Baix Maestrat i al Matarranya. Cada projecte seleccionat compta amb una dotació de 300 euros, en concepte d’ajut a la producció i amb la tutorització i mentoria d’un expert per a la producció de l’obra.

 

 

Entrada actualizada el el 06 jun de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones