Exposición en Barcelona, España

El romànic del temps d’Oliba. Castells, esglésies i monestirs restaurats per la Diputació de Barcelona

Dónde:
Edifici Can Serra / Rambla de Catalunya, 126 / Barcelona, España
Cuándo:
11 feb de 2020 - 17 may de 2020
Inauguración:
11 feb de 2020 / 18:00
Organizada por:
Descripción de la Exposición
La seu central de la Diputació acollirà de l’11 de febrer al 17 de maig aquesta mostra organitzada per la corporació i comissariada per la documentalista Maria Antònia Carrasco, l’arquitecte Joan Closa, l’historiador de l’art David Galí i l’infògraf Jordi Grabau. La mostra exhibeix mitjançant documents gràfics, maquetes i peces originals, les característiques arquitectòniques i funcionals de diferents edificis, exemplificats en els casos del castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera, l’Anoia), de l’església de Santa Maria de Matadars (el Pont de Vilomara i Rocafort, el Bages) i del monestir de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà, el Berguedà). Paral·lelament, l’exposició explica el procés de restauració que ha efectuat el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (SPAL) en aquests monuments i que en garanteix la conservació per a les generacions futures a través d’estudis previs, projectes i obres. L’SPAL s’encarrega d’assessorar i de donar suport tècnic, científic i econòmic ... als ajuntaments en la protecció i valoració del seu patrimoni arquitectònic, arqueològic i urbanístic. Des de fa més de cent anys, ha salvaguardat i restaurat alguns dels edificis més representatius del romànic català del temps d’Oliba (972-1046). La Diputació ha intervingut en 33 castells, 135 esglésies i 14 monestirs romànics d’aquella època, que es concentren, majoritàriament, en les comarques barcelonines, amb una inversió anual en actuacions en patrimoni arquitectònic, a través de l’SPAL, que ascendeix a 4.787.595,84 euros (pressupost del 2020). L’any 2017 amb el Programa Complementari de Reforma i Millora d’Equipaments Locals en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, es va posar a l’abast dels municipis 23’5 milions d’euros per a obres i actuacions de consolidació, reforma i rehabilitació d’edificis monumentals, ateneus i jaciments arqueològics.

 

 

Entrada actualizada el el 11 feb de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.