Exposición en Barcelona, España

Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides

Dónde:
Museu Marítim de Barcelona (MMB) / Av. Drassanes, s/n / Barcelona, España
Cuándo:
16 sep de 2021 - 20 feb de 2022
Inauguración:
16 sep de 2021 / 19:00
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Barcelona, 9 de setembre de 2021.- El Museu Marítim de Barcelona inaugura l’exposició temporal Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides. La mostra dona visibilitat al projecte dirigit per Marcel·lí Antúnez, i organitzat per la Fundació Setba al Centre Educatiu de Justícia Juvenil Can Llupià de Barcelona. L’exposició és un recorregut per sis plafons amb fotografies i vitrines amb dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social: un mural de 60 metres lineals, que envolta el Centre Can Lupià, pintat per 182 joves interns, els quals van decidir dedicar l’últim tram al mar. Traspassant murs és el projecte de mediació artística de la Fundació Setba, entitat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació social a través de la cultura. La Fundació idea projectes de la mà d’artistes professionals i compta amb el suport, en aquest cas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu general de Traspassant murs ... és augmentar les possibilitats de reinserció dels joves, tant per a la millora de la seva autoestima com de les competències relacionals i d’acció, transformant l’espai físic on conviuen i mostrant-los que l’art és un llenguatge vàlid. El projecte Traspassant murs va començar l’any 2018 al Centre Can Llupià de Barcelona sota la direcció de l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez i va finalitzar el març del 2021, amb un any en blanc a causa de la pandèmia. Amb motiu d’aquesta nova exposició, el dijous 16 de setembre a les 11 h tindrà lloc una visita guiada per a premsa conduïda per Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba, l’artista Marcel·lí Antúnez i la cap d’activitats i exposicions de l’MMB, Mireia Mayolas. Per al Museu Marítim de Barcelona és una altra oportunitat per mostrar l’imaginari del mar, des del punt de vista d’aquest col·lectiu. Un mar que per a molts d’aquests joves ha estat un punt d’inflexió a les seves existències, ja que les seves noves vides a Europa comencen, i moltes d’elles també acaben, al mar. D’altra banda, per al Museu Marítim aquesta exposició és una nova ocasió per implicar-se en un projecte social, i afermar-se en els objectius de la institució: promoure la inclusió social de tots els col·lectius i, en especial, dels més desfavorits i/o vulnerables. L’exposició estarà instal·lada al vestíbul del Museu Marítim de Barcelona des del 16 de setembre al 20 de febrer de 2022.

 

 

Entrada actualizada el el 09 sep de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Patrocinio

¡Hazte mecenas de nuestro contenido más exlusivo!

  • Libera contenidos PREMIUM de acceso restringido a más de un millón y medio de usuarios anuales. ¡Gracias a ti, los amantes del arte estarán mejor informados!
  • Difunde tus servicios a nuestra red de profesionales a través de un mensaje personalizado sobre tu marca o propuesta.
  • ¡Te garantizamos un número mínimo de impresiones!
  • Tu página personal o ficha aparecerá enlazada en la página patrocinada, y también podrás mostrar contenido relevante tuyo (obras, eventos, artistas…) a toda nuestra comunidad.
Promociones arteinformado
Exposición Online
08 jul de 2020 - 31 dic de 2021

Online

Exposición
17 sep de 2021 - 23 ene de 2022

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
27 sep de 2021 - 06 oct de 2021

Sala de Protocolo del Edificio Nouvel - Museo Reina Sofía / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones