Exposición en Barcelona, España

Vicenç Altaió, els ulls fèrtils Llibres amb artistes i un traficant d'idees

Dónde:
Arts Santa Mónica / Rambla Santa Mònica, 7 / Barcelona, España
Cuándo:
30 oct de 2019 - 12 ene de 2020
Inauguración:
30 oct de 2019
Comisariada por:
Organizada por:
Descripción de la Exposición
Al llarg de la seva prolífica trajectòria Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges, com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana: J.V. Foix, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho, Joan Brossa... Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un projecte que aquesta exposició certifica. El propòsit d’aquesta exhibició és el de donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora. Du per títol "Els Ulls Fèrtils" com ... un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans, i en un altre context. Ell va ser al Dadaisme i al Surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa pels artistes catalans del canvi de Segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees. El seu treball presenta un anàlisi de l’ansietat col·lectiva, la depressió i les peculiars malalties del capitalisme. Al mateix temps, proporciona una visió de la tristesa generalitzada i desarticulada, que troba els seus millors pal·liatius en el consumisme i la farmacologia. Comissari: Josep Miquel Garcia Participen els artistes: Frederic Amat - Evaristo Benítez - Joan Brossa - Tom Carr - Hannah Collins - Per Cromwell - Pep Duran Esteva - Joan Fontcuberta - Josep Guinovart - Alfredo Jaar - Antoine Laval - Antoni Llena - Francesca Llopis - Fina Miralles - Carlos Pazos - Perejaume - Alfredo Pirri - Albert Ràfols Casamada - Miquel Rasero - Jaume Ribas - Antoni Tàpies - Josep Uclés - Vall Palou - Wacca - Zush/Evru, etc.

 

 

Entrada actualizada el el 30 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones