Exposición en Fuenlabrada, Madrid, España

Islas y Horizontes. Obras de la colección Es Baluard

Dónde:
Centro de Arte Tomás y Valiente - CEART Fuenlabrada / Av. Leganés, 51 / Fuenlabrada, Madrid, España
Cuándo:
22 sep de 2016 - 20 nov de 2016
Inauguración:
22 sep de 2016 / 20:00
Comisariada por:
Correo electrónico:
comunicacio@esbaluard.org
Descripción de la Exposición
En una illa, l’horitzó és un punt de referència constant, l’eix sobre el qual basculen les realitats, el pol d’atracció en què la fi és el principi i a la inversa; és la metàfora de la llunyania o la geometria per a la mirada interior. Venim d’un arxipèlag a la Mediterrània, una mar bressol de civilització al llarg de la seva història i al seu present plataforma de creuers i pasteres, de poesia i economia, de paisatge verge i de skyline hoteler, de nostàlgia i d’emoció. La línia de l’horitzó és una ficció per al cel i la terra, pot ser una barrera, la frontera entre la realitat i el somni, un abisme o una promesa, la utopia a la rasa d’un globus terraqüi abismal o l’obertura vers la seva infinitud. Aquesta línia física i mental evidencia les construccions utòpiques de les perifèries i les tremendes possibilitats d’un territori que ... es va preservar, i alhora exposar, en ell mateix durant segles a l’empara de la mar. Sant Agustí insisteix que admirar la natura és mirar cap a fora, foris, en oposició a intus. A les illes Balears, a Es Baluard com a museu autonòmic de referència, tenim permanentment en compte les nostres coordenades geogràfiques com a repte i oportunitat, immergits en la història i mirant cap al futur. El contenidor per als rastres i les empremtes de la cultura —el museu— ve el ser el gran arxiu de tot allò que és tangible i intangible i el custodi del seu patrimoni. Es Baluard és un museu d’art modern i contemporani, situat a Palma com a gran museu de les illes Balears i compta amb un fons d’obres d’artistes vinculats amb l’àmbit de les illes i/o de referència internacional. Es Baluard és catalitzador i emissor d’història, tendències contemporànies i formació a través d’exposicions, activitats i cicles educatius, a més d’un espai d’investigació i laboratori viu per a l’anàlisi i la producció de les pràctiques creatives actuals. La seva col·lecció està constituïda per fons de l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la Fundació d’Art Serra, les adquisicions de la Fundació Es Baluard, dipòsits de col·leccionistes i artistes rellevants. Amb «Illes i Horitzons» presentam al CEART una selecció de les nostres col·leccions vehiculades sota la idea de l’horitzó i atenent al denominador comú de l’evolució de les pràctiques creatives locals i internacionals amb l’objectiu de, a manera de node i radar, mostrar la nostra feina i articular noves xarxes i col·laboracions. (Nekane Aramburu)

 

 

Entrada actualizada el el 09 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Exposición Online
16 nov de 2022 - 15 nov de 2023

Online

Exposición
17 mar de 2023 - 03 sep de 2023

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
06 oct de 2022 - 30 jun de 2023

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones